След като изтече наложеният от парламента мораториум върху цените на

...
След като изтече наложеният от парламента мораториум върху цените на
Коментари Харесай

Георги Гьоков: След изтичане на мораториума ще се вземе решение за енергийното подпомагане

След като изтече наложеният от Народното събрание мораториум върху цените на тока, парното и водата ще бъде взето решение за енергийното подкрепяне за идващия отоплителен сезон. Това изясни общественият министър Георги Гьоков. Той сподели, че се работи по дефиниране на понятието „ енергийна беднотия “:

" Това не е директна работа на Министерството на труда и обществената политика, а доста взаимна и повече работа на Министерството на енергетиката, където това разбиране " енергийно безпаричен " би трябвало да се впише по някакъв метод в Закона за енергетиката, не в Закона за общественото подкрепяне. Така че, мислим по въпроса и се надявам, след привършване на мораториума, да имаме към този момент решение по въпроса ".
свързани новини17347на 14.01.2022
Заместник-председателят на парламентарната обществена комисия лекар Хасан Адемов съобщи, че дефиницията за енергийна беднотия би трябвало да се запише в Закона за енергийната успеваемост:

" Мястото на определението на тази формулировка е в Закона за енергийната успеваемост. Там с инструментите на ценообразуването на електрическата енергия, с инструментите на данъчните закони, инструментите на преференциални цени за избрана категория жители е мястото, където може да се дефинира това разбиране. Всички считат: като става въпрос за безпаричен, давайте на общественото министерство да дават всички избрания.. Да, Социалното министерство може да помогне с логистика... "

По данни на общественото министерство за сегашния отоплителен сезон енергийни помощи получават 290 000 лица и фамилии.

Съгласно решението на Народното събрание мораториумът върху цените тока, парното и водата е в действие от 16 декември 2021 до 31 март 2022.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР