След като изчистим някои различия, Националният съвет ще реши за

...
След като изчистим някои различия, Националният съвет ще реши за
Коментари Харесай

БСП даде заден за споразумение. Ще подкрепи ли утре ИТН?

След като почистим някои разлики, Националният съвет ще реши за поддръжката за проектокабинета, посочи зам.-председателят на Българска социалистическа партия

Българска социалистическа партия даде заден и към този момент не упорства за документално съглашение с „ ИТН ”, на база на което да даде поддръжката си за кабинета на Пламен Николов.

Не настояваме за документално съглашение с „ ИТН “, бихме желали да има такова, разгласи в изявление за предаването „ Лице в лице “ по бТВ зам.-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова.

Тя посочи, че в последното решение на Националния съвет на партията не попада условие за документално съглашение с партията на Слави Трифонов.

Анастасова изясни, че на плануваните за на следващия ден, 6 август, съвещания с Има Такъв Народ двете партии би трябвало да изчистят някои разлики, най-вече в областта на междинното обучение. Разговорът ще е сутринта.

След срещага още веднъж би трябвало да се произнесе Националният съвет на партията дали Българска социалистическа партия ще поддържа проектокабинета на Има Такъв Народ. Решението ще бъде взето на автограф от 180-те членове на съвета, посочи зам.-председателят на партията.

По думите ѝ социалистите са склонни да поддържат партията на Трифонов, тъй като в противоположен случай надали ще има постоянно държавно управление, а това няма да е добре за страната.

Склони са да предложат служебният кабинет да стане постоянен, в случай че третият мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия, тъй като той се употребява с огромно доверие измежду обществото, изясни Анастасова вчерашното измятане на социалистите след съвещанието на пленума им.

Тя отхвърли да разисква имената в проектокабинета на Има Такъв Народ с претекста, че е по-важно какви политики ще извършват министрите.

На въпроса дали е опитмист или черноглед за избора на  редовен кабинет с мандата на Има Такъв Народ депутатът от Българска социалистическа партия отговори: „ На моменти съм оптимист, на моменти съм черноглед “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР