След като Иран нанесе ответен удар“ срещу Израел, Близкият изток

...
След като Иран нанесе ответен удар“ срещу Израел, Близкият изток
Коментари Харесай

Израел направи от Иран велика държава

След като Иран нанесе „ ответен удар “ против Израел, Близкият изток замръзна в очакване на по-нататъшното развиване. Всички схващат, че Иран и Израел са „ прескочили досегашния предел на напрежение “, а Израел в началото разгласи, че „ приготвя ответен удар “. Но тогава се появиха известия, че след телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън израелският министър председател Бенямин Нетаняху се е отказал от сходен проект.

Както написа Axios, а по-късно Съединените щати се надяват да Като че ли втората теза за „ ескалация в района ” е най-важната.

Какви са основанията за това?.

Факт е, че под претекст за идна офанзива от Техеран, Израел не съумя да сътвори нова антииранска районна коалиция. От всички страни в района единствено Йордания беше на негова страна.

По информация на Middle East Eye, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Оман и Кувейт приканиха Съединените щати „

Що се отнася до Турция, външното министерство на страната разгласява информация, съгласно която Анкара е водила посреднически договаряния сред Съединени американски щати и Иран

В същото време турското външно министерство очерта На собствен ред Хамас спря предходното доближаване сред Израел и страните от Персийския залив.

Американският портал Politico от своя страна счита, че което ограничи желанието на Нетаняху да балансира на ръба на ескалирането на събитията в районна война. Отговорът на Иран на Израел сведе всичко до война в линията Газа.

Втората причина. Както написа турското издание Cumhuriyet

„ написа на собствен ред Ал Джазира. -

Неслучайно Иран също разгласи, че ще нанесе удари и по страни, които могат да отворят въздушното си пространство за Съединени американски щати и Израел за превантивни удари. В същото време Нетаняху не съумя да включи Съединени американски щати като директна страна във войната в района.

Ситуацията се развива по подобен метод, че към този момент се приказва единствено за напън на Съединени американски щати върху Израел, при изискване, че от Иран публично бяха отстранени заканите. Освен това, съгласно израелската държавна телевизия KAN, „ Нетаняху може да отсрочи интервенцията в Рафа “.

Като промеждутъчен резултат имаме следното: чака се по-нататъшно изостряне на вътрешнополитическата обстановка в Израел, защото нямаше нито боен, нито политически консенсус във връзка с офанзивата против консулството в Дамаск.

Докато Иран, посредством по-конвенционална проява на мощ против Израел, с цел да резервира престижа си на интернационалната сцена, укрепи вътрешната си политическа непоклатимост. Това изяснява ненапълно продължителния интервал на реакция на офанзивата на Израел против иранското консулство в Дамаск, защото като цяло, колкото и груби да бяха дейностите на Израел, те не представляваха директна опасност за Техеран.

В този подтекст Иран получи повече от задоволително задоволство след израелската офанзива против Дамаск. Сега Съединени американски щати би трябвало да възпират Израел от всеки непредсказуем отговор от боязън да не се впуснат в районна война, която Вашингтон и съдружниците на Израел не желаят. Така че топката в този момент е в полето на Израел, който ще би трябвало да направи сложен избор в интерес на ескалиране или понижаване на напрежението в Близкия изток.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед37286Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед38440Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед81086Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед35781Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед51574Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед554049Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183629Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува воен
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР