След като ГЕРБ алармира ЕНП за ареста на Бойко Борисов,

...
След като ГЕРБ алармира ЕНП за ареста на Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Защита от Брюксел: EНП гневни, пристигат за спешна проверка на ареста на Борисов

След като ГЕРБ сигнализира ЕНП за ареста на Бойко Борисов, Групата на националната партия изпраща в София свои хора, с цел да ревизират незабавно всички детайлности, свързани със задържането на някогашния министър председател.

У нас идват шефът на комисията на Екологичен потенциал по бюджетен надзор Моника Холмайер и евродепутатът Йерун Ленарс, представител на групата на ЕНП в парламентарната комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи. Двамата са поискали срещи с премиера Кирил Петков, вътрешния министър Бойко Рашков и основния прокурор Иван Гешев.

Почти незабавно след трагичните събитя, ГЕРБ иннформираха ръководителя на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер и генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес за протичащото се с Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севда Арнаудова.

Бивщите ръководещи са разговаряли и с ръководителя на ЕНП Доналд Туск, добави той. Отделно от това, евродепутатите от ГЕРБ-СДС са уведомили и част от европейските комисари какво се случва в България.

На другия ден след ареста на Борисов, ръководителят на ЕНП Манфред Вебер, който бе специфичен посетител на скорошната Национална конференция на ГЕРБ съобщи, че в партията са мощно обезпокоени от " събитията в София ".

" Задържането на опозиционния водач и някогашен министър-председател на България Бойко Борисов повдига доста въпроси, които би трябвало незабавно да бъдат изяснени. На първо място от българската полиция, която наподобява е подхванала дейности без заповед за арест, и второ от Европейската прокуратура, за която българските управляващи споделят, че са дали доказателствата, довели до ареста. Всяка хипотетична корист със средства на Европейски Съюз би трябвало да бъде разследвана без изключение. Това включва отговорността на управляващите да дават пояснения на обществеността. Борбата с корупцията може да бъде сполучлива, единствено в случай че се основава на ясно разделяне на управляващите и надлежна процедура в границите на върховенството на закона ", разяснява Вебер.

И генсекът на ЕНП Антонио Лопес, и Манфред Вебер са другари на ГЕРБ, като това пролича мощно на националния конгрес на партията. Тогава Лопес направи куп похвали на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, като зави: " Скъпи Бойко, знам че си в добра компания с Манфред Вебер. Правителствата, водени от теб, преведоха България в поредност от рецесии и я правеха по–силна всякога. Твоите държавни управления пазеха финансовата непоклатимост, България бе страна с най-нисък дълг. "

Лопес прикани ГЕРБ да работи за ново ръководство, тъй като в този момент " страната се ръководи от коалиция на омразата, всичко е безредно, без визия без посока нито от гласоподавателите ".

ГЕРБ би трябвало да възвърне стабилността и да сътвори непоклатимост на жителите и да отстоява позицията на страната като член на НАТО, съобщи на 13 март Лопес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР