След като ЕС вече реши да наложи USB Type-C като

...
След като ЕС вече реши да наложи USB Type-C като
Коментари Харесай

ЕС може да върне сменяемите батерии на смартфоните след решението за единно зарядно

След като Европейски Съюз към този момент реши да наложи USB Type-C като повсеместен порт за редица устройства и ще накара фирмите да отворят устройствата си за външни магазини за приложения, в този момент се задава нова стъпка, която може да е улесняваща.
Прочетете още
Става дума за опцията за промяна на батериите на някои видове устройства от потребителите, оповестяват от mobilebulgaria. Ако законодателството бъде утвърдено, то производителите ще имат три години и половина, с цел да преработят устройствата си. В зората на смарт телефоните това беше общоприета функционалност, само че в днешно време е по-скоро изключение.

Всяка батерия би трябвало да има обозначения и QR код, които дават информация за потенциал, продуктивност, устойчивост, химичен състав и знак за разделно събиране. Предвиден е и цифров паспорт.

Новите ограничения, несъмнено, са с мисъл към опазването на околната среда. В момента е реализирано условно съглашение за това в Европейския парламент. То покрива разнородни по мярка акумулатори, в това число портативни, употребявани в колите, други електрически транспортни средства и за приложение в индустрията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР