След като достигна нов исторически връх Биткойн (BTC), отбеляза спад

...
След като достигна нов исторически връх Биткойн (BTC), отбеляза спад
Коментари Харесай

Биткойн отново проби над $70,000 след 11% ръст за седмицата

След като доближи нов исторически връх Биткойн (BTC), означи спад в цената си, като за малко даже падна под $60,000.

На 25 март обаче той се повиши назад, като възвърне прага от $70,000. Това възобновяване съответства с възобновеното акумулиране на Биткойн , което докара до доста привършване на предлагането му на борсата за криптовалути Coinbase, достигайки равнище, невиждано от девет години.

По данни на CoinMarketCap, Биткойн още веднъж надвиши границата от $70,000 в следобедните часове на 25 март, отбелязвайки първото си нанагорнище оттатък тази точка от 15 март насам. Към момента на писане на публикацията цената на Биткойн се колебае към $70,600, отразявайки 11.3% седмичен растеж.

Данните разкриват още, че запасите на Биткойн в Coinbase са намалели до деветгодишно дъно от 344,856 BTC на 18 март, което демонстрира възобновен интерес от страна на вложителите към придобиване на BTC отвън платформите за продан.

Сравнителните данни от Glassnode сочат, че последният път, когато запасите на Биткойн в Coinbase са били на сходно ниско равнище, е бил през 2015 година

Освен това груповият баланс на Биткойн в адресите, предопределени за акумулиране, се е възстановил до над 3.2 милиона BTC, доближавайки се до рекордно високо равнище, съгласно разбора на Glassnode. Тези адреси нормално държат над 10 BTC всеки и не вършат изходящи транзакции или не демонстрират принадлежност към централизирани тържища или структури за рандеман.

Подчертавайки тази наклонност, притокът на Биткойн към адресите за акумулиране доближи нов връх от 25,300 BTC на 22 март, както се оповестява в обява на утвърден от CryptoQuant анализатор. Този скок допуска, че главните вложители евентуално чакат по-нататъшно възходящо придвижване на цената на Биткойн след неотдавнашния спад от 15-20% от историческия му връх при почти $73,700.

Освен това данните на CryptoQuant демонстрират, че общите Биткойн запаси на всички тържища са достигнали тригодишно дъно от 1.92 милиона BTC на 25 март. Това допуска, че цената на Биткойн към момента може да има опция за напредък, като се имат поради исторически ниските равнища на предложение на BTC на тържищата и възходящото търсене от страна на борсово търгуваните фондове (ETF), които към този момент привлякоха милиарди приток.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР