След като данните, публикувани през септември, показаха, че производството в

...
След като данните, публикувани през септември, показаха, че производството в
Коментари Харесай

Сривът на производството повлече със себе си и транспортната индустрия

След като данните, оповестени през септември, демонстрираха, че производството в Съединени американски щати е спаднало до най-ниската си точка от същия интервал на 2009 година и че експортните поръчки също спадат, към този момент излиза наяве, че това е оказало влияние и върху транспортния бранш. Данните на Асоциацията на американските железници демонстрират, че транспортираните размери са записали най-големия си спад за последните три години, съобщи Bloomberg.

Според организацията през третото тримесечие на тази година размерите им са отчели намаляване от 5,5% на годишна основа, което е следващият сигнал за слабото положение на американската стопанска система. Спадове са регистрирани във връзка с транспортите за автомобилната промишленост, въглищата, житото, химическите артикули и потребителските артикули, въпреки че се следи лек растеж на превозените размери нефт.
 Спадът в производството тегли Германия все по-близо до криза
Спадът в производството тегли Германия все по-близо до криза

Според Ifo, " има единствено една посока: надолу "

Основната причина за отрицателната динамичност е комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. " Ясно е, че въобще не сме минали през понижението на транспортните доставки ", разяснява анализаторът от Rober W. Baird & Co. Бен Хартфорд. " Обемите на превоз във влаковете не са достигнали до дъното си. Тепърва би трябвало да имаме изясненост по отношение на комерсиалните политики на страната. "

Проблемите в бранша на производството в страната са по-мащабни, в сравнение с бяха при забавянията през 2012 и 2015/16 година Към този миг промишлеността към този момент се забавя за интервал от повече от година, а понижението на бизнес вложенията през тази година не подкрепя положението ѝ. Всъщност проблемите в нея са директна причина за спада на размерите в транспортната промишленост, а те към този момент се отразиха и на бранша на услугите, и на заетостта.
 И производството в Съединени американски щати продължава да се забавя
И производството в Съединени американски щати продължава да се забавя

Данните отразяват сходна наклонност и в останалите огромни стопански системи по света, само че се чака трендът да се резервира и през септември поради продължаващото стесняване на показателя на бизнес средата

" Вече няма сфери в стопанската система, които порастват ", написа проверяващият анализатор от Bloomberg Лий Класков. Според него " рецесията в железопътния бранш " е неизбежна. " Няма нещо, което сега да ме потупа по рамото и да каже: " Хей, виж, аз съм идващият мотор на растежа. "

В края на предходната седмица стана ясно, че е наранена и транспортната промишленост в сегмента на тежкотоварните пътни транспорти. Данните за септември демонстрират, че поръчките клас 8, които са с размери над 15 тона, са се сринали със 71%, достигайки 12 600 единици, което трансформира септември в единадесетия следващ месец на спад на месечна основа и деветия следващ месец, при който доставките са под 20 хиляди единици.
 Производството на Англия - заключено в кръстопът без пътища
Производството на Англия - заключено в кръстопът без пътища

Всички признаци сочат към в допълнение утежняване на икономическите вероятности на Острова

Поръчките от клас 8 се преглеждат като знак за пулса на стопанската система на Съединени американски щати, а същото може да се каже и железопътния превоз. " Това е рискът в този миг - потребителите да стартират да дават сигнали, че усещат болката, която виждаме в областта на производството ", споделя Хартфорд. " Колкото до това по кое време доставките в железопътния превоз ще стартират да се повишават, нямам никаква концепция. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР