След като британският премиер Тереза Мей реши да обяви график

...
След като британският премиер Тереза Мей реши да обяви график
Коментари Харесай

Кои са основните кандидати за премиер на Великобритания?

След като английският министър председател Тереза Мей реши да разгласи график за отдръпването си, кандидатите към този момент се борят за поста й.
Ето лист на главните и евентуални наследници:
Борис Джонсън
Бившият кмет на Лондон, " Борис " или " Бойо ", удостовери, че " несъмнено " ще взе участие във всяко едно идно съревнование за управителния пост, изненадвайки малко на брой в Уестминстър.
Ключова фигура в акцията за Брекзит през 2016 година, неговата кандидатура за висшия пост се провали, откакто съдружникът му Майкъл Гоув отдръпна поддръжката си в последната минута.
Мей назначи Джонсън за външен министър, само че той бързо притегли вниманието по неправилни аргументи, в това число и поради поредност от дипломатически гафове. Борис Джонсън стана все по-неудобен за държавната тактика за Брекзит, преди да подаде оставка през юли.
Харизматичен и известен измежду елементарните консерватори, той поддържа публичния си имидж, като написа ежеседмична публикация във вестник The Daily Telegraph.
Но 54-годишният ексцентрик също завоюва доста врагове в партията си поради държанието си. Той се раздели с втората си брачна половинка през септември и има нова другарка. Наскоро Джонсън отслабна и отряза русата си коса.
Джеръми Хънт
Външният министър поддържа оставането в Европейския съюз на референдума през 2016 година, само че беше извънредно сериозен към това, което той назовава " нахален " метод, подхванат от Брюксел.
Бивш предприемач, който приказва свободно японски, той е пореден политик, оглавявайки Националната здравна работа в продължение на шест години по време на финансовата рецесия.
Хънт размени Джонсън като посланик номер едно на Англия предходната година. Той е спокоен и деликатен, даже и под обстрел и рецензии, а последователно неговата мощ и въздействие в кабинета нарастват.
52-годишният политик е дал сигнал, че има желание да се кандидатира за министър председател, и както и няколко други кандидати за поста, неотдавна предложения неделен вестник в дома си за изявление.
Доминик Рааб
Пламенен евроскептик с черен колан по карате, 45-годишният политик бързо се изкачи по министерската стълба откакто се причисли към държавното управление през 2015 година при някогашния министър председател Дейвид Камерън.
Той поддържа Брекзит и беше назначен за министър на правораздаването в новия кабинет след референдума през 2016 година.
Рааб беше министър по Брекзит от юли до ноември 2018 година, когато се отдръпна в символ на митинг против подписаната с Европейски Съюз договорка за овакантяване на Общността.
Оставайки отвън държавното управление от този момент, той се води акция през последните месеци, а съгласно някои информации даже наема чиновници и дава изявленията на голям брой вестници.
Майкъл Гоув
Привърженикът на Брекзит Майкъл Гоув в началото поддържа кандидатурата на Борис Джонсън за премиерския пост през 2016 година, само че в последния миг разгласи желанието си да се кандидатира самият той, което докара до загуба и на двамата.
" Каквато и да е харизмата, аз нямам такава ", признава той за съревнованието за премиерския пост, в което социолози му отделят третото място.
Той беше назначен за министър на околната среда през юни 2017 година и остана в историята със серия от ограничения в региона на екологичната политика.
Също толкоз деен в предходния си правосъден и учебен опит, той е министър, който обича радикални нови политики.
След серия от оставки, 51-годишният е измежду най-ревностните евроскептици, задържали се покрай правителствотона Тереза Мей.
Саджид Джавид
Бивш капиталов банкер и наследник на пакистански водач на рейс, 49-годишният Джавид е лицето на актуалната мултикултурна Англия.
В стопански демократичното крило на Консервативната партия Джавид гласоподава Англия да остане в Европейски Съюз през 2016 година.
След като е назначен за министър на вътрешните работи през април 2018 година, той заслужи почитание към работата си след скандал по отношение на лекуването на децата на карибските имигранти, известни като поколението на Windrush.
Неотдавна обаче в демократичните кръгове той беше подложен на критика за лишаването от поданство на тийнейджърка - майка, избягала от Англия, с цел да се причисли към ИДИЛ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР