След като бившият финансов министър в първия кабинет на Бойко

...
След като бившият финансов министър в първия кабинет на Бойко
Коментари Харесай

Приличам малко на Ръсел Кроу: Горанов - slava.bg

След като някогашният финансов министър в първия кабинет на Бойко Борисов Симеон Дянков се оприличи на "Брад Пит с очила ", неговият настоящ правоприемник Владислав Горанов също си откри холивудски еквивалент.

"Жена ми сподели, че малко наподобявам на Ръсел Кроу, само че го сподели шеговито ", разяснява Горанов в изявление за Нова ТВ.

Голяма част от диалога с водещата Диана Найденова мина в закачлив звук, като ковчежникът призна и по какъв начин е убедил депутатите от множеството партии да поддържат ратификацията на дълга до 16 милиарда лева, която стана обект на съществени полемики преди седмица.

"Купувах ги с парите на Мая (б.р., Мая Манолова от Българска социалистическа партия раздаде банкноти с лика на Горанов и номинал от 10 000 лева, знак на задлъжнялостта на всеки българин от новия борч). Валидирах ги на място. Всяка банкнота си имаше цена. Това е смешка, да не приказваме нелепости в ефир ", сподели Горанов.

"Изкушението да кажем на госпожа Манолова, че е нарушила закона и да я глобим е огромно, само че ние ще се въздържим ", разяснява Горанов във връзка разпространяването на така наречен "горановки ".

"Всички партии, които поддържат държавното управление, демонстрираха разсъдък. Това че Движение за права и свободи прояви държавническо отношение, си е тяхна позиция. Българска социалистическа партия също трябваше да го направи, само че те избраха да се снимат с общи плакати с "Атака ", изясни Горанов изненадващата поддръжка на Движение за права и свободи.

"ДПС са се докарали до отношение, че всеки който се допре до тях, се трансформира в политически мъртвец ", установи той.

Ние не сме взели никакви пари и не сме сключили контракт. Но гьобелсовата агитация, от която се изкушават всички, има временен резултат. Върши работа, само че трае малко. Всеки се изкушава да каже бомбастичната информация, че България е взела заем от 16 милиарда, разяснява финансистът.

Горанов напомни, че параметрите за нужния дълг през идващите 3 години, са били оповестени пред Народното събрание още през ноември м.г., само че тогава никой не им е обърнал внимание.

Финансовият министър изясни, че действително през идващите 3 години ще е нужен дълг от 18 милиарда лева, в случай че се обмислен падежите по задължения за 12 милиарда лева и предстоящите бюджетни дефицити от общо 6 милиарда лв..

"5 или 6 милиарда лева от дълга са се натрупали от дефицити за мандата на първото държавно управление на Бойко Борисов, само че същото количество недостиг е направено единствено за година и половина от кабинета "Орешарски ", пресметна Горанов.

Министърът е оптимист, че страната ще си върне множеството от 1,5-те милиарда лева, които е предоставила като заем на Фонда за гарантиране на влоговете в банките за погашение на обезпечените депозити в затворената Корпоративна комерсиална банка (КТБ).

На въпрос какво би платил първо, в случай че има единствено 400 лева, Горанов отговори, че ще даде пари за курса по математика на огромния си наследник, а чак по-късно ще заплати сметките за ток.

Горанов изясни също по този начин, че плануваните великденски добавки към пенсиите няма да са за всички, а единствено за най-бедните пенсионери. Сумите ще са съпоставими с коледните добавки, уточни той.

В края на м.г. на хората с пенсии под 268 лева месечно бяха броени по 40 лева коледни добавки.

Източник: Клуб Z
Снимка: bloombergtv.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР