След като бебенцата се родят, и след като ги приемем

...
След като бебенцата се родят, и след като ги приемем
Коментари Харесай

Директорът на Шейново: Разминаването е станало при първото раздаване на бебетата

„ След като бебенцата се родят, и откакто ги приемем в неонатологично поделение, ние ги слагаме в едни кошчета, с които по-късно ги носим на майката. На тези кошчета на доста видно място има един огромно картонче, на който написа името на майката и номера на бебето, който е идентичен с този на майката. По този метод става параленост и самите майки си виждат бебетата. Разминаването е станало тъкмо тогава – при първото разпределяне на бебенцата ”. Това разгласи на брифинг шефът на „ Шейново ” доктор Румен Велев.
Той е безапелационен - не са сбъркани гривните на майките и бебетата, а децата са разменени в самите кревати още преди първото кърмене. Директорът на „ Шейново ” увери, че е задействал процедура за закупуване на техника, която да отстрани субективизма в номерата на гривните и те да бъдат генерирани с баркод.
В болничното заведение тече вътрешна инспекция и на виновниците за случая ще бъдат наложени строги наказания, сподели още той. Д-р Велев сервира извиненията си на засегнатите фамилии. В болничното заведение има още 3 инспекции, добави той като посочи, че при изписването на бебетата номерата на гривните не са сверени, а това било част от протокола. Според доктор Велев размяната е настъпила по-късно, не незабавно след раждането.
Той изключи съществуване на предумисъл в тази ситуация, който се оказва казус, осведоми Нова тв. По думите му казусът е низ от нелепи случайности, а грешката е на един човек, който „ първоначално е объркал нещата ”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР