След като Българската агенция за безопасност на храните се намеси

...
След като Българската агенция за безопасност на храните се намеси
Коментари Харесай

Румен Петков настоя за имената на авторите на закона, според който властта ще прави наказателни списъци без съд и присъда, а и ще налага възмездие по донос

След като Българската организация за сигурност на храните се намеси върху контрола върху вноса на плодове и зеленчуци, прекъсвайки контракта с частна компания, правила повече от 10 години лабораторните разбори на стоките от трети страни, сложи под подозрение цената на стоката, която возят превозвачите (заради дългия престой на тировете) и достоверността на вземаните проби (в момента всички проби на артикули за нашия пазар и за пазара на Европейски Съюз се вършат от лаборатория в София).

Така ръководителят на АБВ Румен Петков разяснява  едностранното преустановяване на контракта на обслужващата лаборатория. Той сподели, че е изпратил писмо до отрасловото министерство по съответни въпроси след поетия от БАБХ хигиеничен надзор.

Румен Петков разяснява и оповестените планове за закон, съгласно който властта ще прави наказателни описи без съд и присъда, а и ще постанова отмъщение по донос (закон за ограничения за предварителна защита и отбрана на националната сигурност от опасности за икономическата и финансовата система на държавата). „ Имаме такива текстова, на които биха завидели Химлер и Лаврентий Павлович “. Петков е на мнение, че въпросните текстове са направени от хора с повредено и нацистко мислене. Той е безапелационен, че е значимо да се разбере кой е идеологът на сходно мракобесие и всички участници в изработването на документа би трябвало неотложно да бъдат отстранени от държавната администрация и политиката, в т. ч. и Асен Василев.

Още за подозренията за обвързаността на премиера с Гешев, за кадровите решения в Министерство на вътрешните работи, за България и еврозоната, за енергийната злополука и закононарушенията в бранша и политиката на страната към украинските бежанци гледайте във видеото:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР