След извършен анализ на събраните доказателства от разпити на свидетели,

...
След извършен анализ на събраните доказателства от разпити на свидетели,
Коментари Харесай

Прокуратурата повдига нови обвинения срещу Георги Георгиев

След осъществен разбор на събраните доказателства от разпити на очевидци, в това число допълнителeн разпит на потърпевшата Дебора, писмени доказателства, в това число спомагателна съдебномедицинска документи, показана от процесуалния представител на потърпевшата, направените изводи по назначените експертизи – сложна петорна съдебномедицинска експертиза, техническа, тройна сложна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична, наблюдаващите прокурори от Районна прокуратура-Стара Загора сплотяват следствията по двете досъдебни производства спрямо Георги Георгиев и следва да му издигнат нови обвинявания.

Новите квалификации са за осъществени три закононарушения.

Престъплението по член 143, ал.1 от Наказателния кодекс е за това, че на 26.06.2023 г.  в гр. Стара Загора в стая в апартамент е принудил Дебора да претърпи нещо обратно на волята си като остригал част от косата й и използвал мощ - удар с пестник.

Престъплението по член 131, ал.1, т.5 и  т.9 вр. член 129, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс е за това, че на 26.06.2023 година в гр. Стара Загора, с особена свирепост и по изключително непосилен метод е предизвикал на Дебора двустепенна средна телесна щета, изразяваща се в черепно-мозъчна контузия, мозъчен оток и лека мозъчна травма, довели до разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други елементи от тялото.

Повдигането на новите обвинявания ще се извърши персонално от наблюдаващите прокурори в наличието на бранителите на обвинения, който е с избрана мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по досъдебно произвеждане, водено против него за закана с ликвидиране по член 144, ал.3, вр. член 26, ал.1 от Наказателния кодекс по отношение на пострадалата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР