След извънредно заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ снощи е

...
След извънредно заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ снощи е
Коментари Харесай

ГЕРБ тушира протестите: Таван от 5000 лв. за обезщетение само за далечните роднини

След изключително съвещание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ нощес е взето решение за туширане на напрежението в страната, подбудени от концепцията за налагане на таван при компенсациите при настъпила гибел на родственик при злополука. Първоначалната концепция на шефката на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова този таван да бъде 20 хиляди лева за всички родственици отпада, само че се вкарва ново условие - компенсацията за по-широк кръг родственици, разнообразни от родители, съпрузи и деца, да бъде с таван 5 000 лева, като за това ще има и отминалост от 5 години 
 Няма да има 1000 лева Гражданска отговорност, разгласи Горанов  Застраховката Гражданска отговорност нараства четири пъти за рискови водачи
На ексклузивен брифинг в Народното събрание Стоянова съобщи, че предлагането се прави, с цел да се предотврати натоварване на застрахователите. След тъкувателното решение на Върховния касационен съд (ВКС) през август досега са постъпили 300 тъжби от 850 души със междинен размер на желае от 100 хиляди лева По изчисленията на Стоянова това правело към 100 млн. лева, които би трябвало да бъдат платени от застрахователите.

" Ограничавайки с таван до 5 хиляди лева вероятните искания на тези родственици по към този момент настъпили събития с 5 г отминалост, ние даваме опция да няма огромна рекламация, която да повлияе на Гражданската отговорност. Ако това предложение бъде изтеглено или не се одобри, значи че Гражданската отговорност, може да се усили двойно, тройно и повече ", изясни Стоянова.

Според нея човешкият живот няма цена, само че би трябвало да има граница на настояванията на необятния кръг от имащите право на обезщетение.

Адвокатите били най-заинтересовани от отпадане на това предложение, тъй като те печелели най-добре, счита Стоянова и даде образец с това, че вместо да се концентрират при имуществените искове, които по-лесно се доказвали, бранителите подчертали на неимуществените вреди, с цел да не им се постанова да работят, само че да вземат огромен хонорар. 

Стоянова даже загатна, че прокуратурата би трябвало да се заеме с изказванията, че адвокатските възнаграждения били 50%, което е в прорез с наредбите за адвокатските хонорари.

Тя съобщи, че спекулациите за повишаване на Гражданско отделение до 1000 лева за безпочвени и ги дефинира като " тотално подправена вест ", макар че изказванията бяха изнесени след среща на ръководената от нея комисия със застрахователи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР