След изразеното от Министерството на културата положително отношение към гражданската

...
След изразеното от Министерството на културата положително отношение към гражданската
Коментари Харесай

Подкрепа и от Столична община на идеята за Паметник на българските медици

След изразеното от Министерството на културата позитивно отношение към гражданската самодейност - предложение за създаване в София на Паметник-скулптурна комбинация в чест и благодарност към българските медици основателят адв. Цветан Цветанов, ръководител на Фондация „ Европейски екологичен фестивал “ беше известен с писмо с произлязъл номер от 27 май 2020 година,подписано от доц.д-р Тодор Чобанов, заместник- кмет на Столична Община,че Столична община приема концепцията за слагане на паметник–скулптурна комбинация в чест на българските медици.

С писмения отговор се дава детайлна потребна информация, обвързвана с процедурно-административните условия и документите за практическата реализация на предлагането. Инициаторите стартират срещи и контакти с цивилен и публични организации,представители на бизнес среди,държавни,академични и финансови институции, общински органи,което ще даде опция да се обединят напъните на обществеността и управляващите в страната за триумфа на благородната самодейност.

Както е известно предлагането включва създаване на паметник-скулптурна комбинация в чест и знак на благодарност към българските медици, избавили със своя самопожертвователен доблестен труд, хиляди човешки животи през годините на съществуването на самостоятелна и свободна България и през актуалното време на огромни компликации и тествания, породено от международната пандемия- Covid 19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР