След изострянето на кризата между правителствата в Мадрид и Барселона

...
След изострянето на кризата между правителствата в Мадрид и Барселона
Коментари Харесай

Близо 1200 компании са напуснали Каталуния заради кризата с Мадрид

След изострянето на рецесията сред държавните управления в Мадрид и Барселона 1185 компании са напуснали Каталуния и са записали седалищата си в други елементи на Испания , предава Deutsche Welle.
Само за един ден – 19 октомври, мястото на регистрация са трансформирали 268 компании, демонстрират формалните данни на Мадрид.
Сред тях са производителят на пенливи виновност Codorníu, компанията за макаронени произведения Pastas Gallo и испанският клон на швейцарския осигурителен тръст Zurich.
Днес се чака испанският кабинет на министрите да утвърди ограничения, позволяващи на държавното управление да наложи директно ръководство над Каталуния, съобщи BBC.
Заседанието идва съвсем три седмици след противоречивия референдум за самостоятелност, провел се в самостоятелния район при започване на месеца. Според испанското държавно управление, вотът е противозаконен. Според каталунския водач Карлес Пучдемон обаче гласуването му дава мандат за оповестяването на самостоятелност. Вследствие на това, централното държавно управление се готви да отнеме автономията на района, съобщи Фокус.
Очаква се задействането на член 155 от Конституцията, който разрешава налагане на директно ръководство в условия на рецесия. Мерките може да включват вдишване на контрола върху районната полиция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР