След изиграването на петия кръг в груповата фаза на Шампионската

...
След изиграването на петия кръг в груповата фаза на Шампионската
Коментари Харесай

12 отбора си осигуриха място на елиминациите в ШЛ, останаха още 4 места

След изиграването на петия кръг в груповата фаза на Шампионската лига към този момент са ясни 12 от 16-те тима, които ще играят в елиминациите в шампионата. 
Прочетете още
За осминафиналите към този момент се класираха - Наполи, Ливърпул, Брюж, Порто, Байерн Мюнхен, Интер, Тотнъм, Челси, Реал Мадрид, Манчестър Сити, Борусия Дортмунд, ПСЖ и Бенфика. 

Най-интересно е в група D, където за две места се борят четири тима, които са в границите на две точки. До момента там водач е Тотнъм с 8 точки, Спортинг Лисабон и Айнтрахт Франкфурт са с по 7, а с 6 е Марсилия. 

В борба за елиминациите ще са и Милан и Република България Залцбург. Двата отбора игратя в пряк мач за класиране в Милано, а преимуществото е за първенеца на Италия, който води с една точка. 

Република България Лайпциг и Шахтьор Донецк са последните два отбора, които ще се борят за място на елиминациите. Там обстановката е много забавна, тъй като Лайпциг водят с три точки 9 пред 6 за Шахтьор, само че при триумф на украинците те ще се класират за идната фаза, тъй като победиха като посетител с 4:1 и мъчно немците ще завоюват с четири гола разлика. 

Отбори като Барселона, Ювентус и Атлетико Мадрид завършиха присъединяване си още в груповата фаза на шампионата. Барса сигурно продължава в Лига Европа, само че Юве и Атлетико още не са сигурни за втория по мощ евротурнир и ще би трябвало да изчакати последните мачове от групите.

В Лига Европа сигурно продължава царят на шампионата - испанският Севиля. 

Последните мачове от груповата фаза са на 1 и 2 ноември. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР