След IV основно училище (ОУ) Кирил Христов“ и XII ОУ

...
След IV основно училище (ОУ) Кирил Христов“ и XII ОУ
Коментари Харесай

В още едно старозагорско училище ще се изучава религия

След IV главно учебно заведение (ОУ) „ Кирил Христов “ и XII ОУ „ Стефан Караджа “ към този момент и в VI ОУ „ Св. Никола “ е открита форма на образование по вероучение. Решение что е взето откакто е извършена среща с шефа на учебното заведение Дарина Гайдаров. Удовлетворение от постигнатите резултати в просветителния развой в проучването на вяра са изразили шефовете на IV ОУ и XII ОУ - Господин Балъкчиев и Стефан Желев. Двамата учебни ръководители са изразили пред комисия на Старозагорската митрополия желанието да се провеждат повече поклоннически пътувания с присъединяване на деца. По този метод и с организирането на събития с митрополията, учениците ще могат да виждат в свещенослужителите другари и да припознават църковните храмове като места за духовно примирение.
В състава на комисията, която се е срещнала с шефовете на учебните заведения, са свещеноиконом Йордан Карагеоргиев, шеф на Културно-просветния отдел на Старозагорската митрополия, свещеноиконом Живко Желев, учител по вяра, свещеноиконом Иван Генов и Благовест Илиев, специалист „ Връзки с обществеността “. Целта на срещите е била да се срещнат с работата в образованието изповедание по места и при зародили проблеми и компликации да се намерят различни решения, както и да се възнамеряват взаимни начинания.
Освен в IV ОУ и XII ОУ занимания по религиозно образование се организират и в седем общински детски градини - „ Светулка “, „ Българче “, „ Кипарис “, „ Славейче “, „ Слънце “, „ Люляк “ и „ Звездица “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР