След инцидента в Кючука с дървото, което се разцепи на

...
След инцидента в Кючука с дървото, което се разцепи на
Коментари Харесай

Оглеждат дърветата край площадката в Кючука, където огромен клон се стовари до деца и потроши три коли

След случая в Кючука с дървото, което се разцепи на две и се стовари върху паркирали коли, ще се направи оглед за други проблеми с дърветата в покрайнината.

Инцидентът стана преди два дни на ул. „ Скопие” 39 в Кючук Париж, като по знамение няма потърпевши хора, само че три коли бяха със съществени материални вреди.

Пловдивчани, които живеят на улицата алармираха до TrafficNews, че дървото отдавана е било рисково и е трябвало да се подхващат ограничения от общината.

„ То е било изгнило и очевидно от дъждовете е натежало и се е отразило на рухването му. Преди 3 години също беше паднало дърво. Въпреки честата инспекция, вижте по какъв начин са израснали тези, някой ги режат, само че някои не. Отпред има и детска градина, минават мйки с колички и става много рисково. Сутринта също пристигнаха да го дообработят и в този момент е всичко наред, само че би трябвало да се обърне повече внимание на този проблем”, описа живеещ в покрайнината.

Майките с деца също се тормозят от рухване на някое от дърветата на улицата. Според тях те са много високи към този момент и е нужно да се режат.

Медията ни се свърза с Оперативна програма „ Градини и паркове”. От там споделиха, че не постъпвал сигнал за съответното дърво. Тази заран то е било обработено и ще се направи специфичен оглед на всички дървета в покрайнината до края на деня.

„ На улица „ Скопие” преди няколко години всички дърветата бяха санитарно подрязани, а през вчерашния ден незабавно, откакто е паднало това шефът и заместител шефът на Оперативна програма „ Градини и паркове” бяха на място и видяха какво е ситуацията, като дървото е било очевидно зелено.” Допълниха още от там.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР