След инспекция на язовирите "Тича" и "Жребчево", министърът на околната

...
След инспекция на язовирите "Тича" и "Жребчево", министърът на околната
Коментари Харесай

Обсъждат спешни мерки за спасяване на Бургас и Варна от воден режим през 2021 г.

След ревизия на язовирите "Тича " и "Жребчево ", министърът на околната среда и водите Емил Димитров е имал работна среща с управлението на НФСБ в Добрич. Това оповестиха от политическата групировка.

Обсъдени са били сериозните опасности, свързани с водоснабдяването на най-големите градове по Черноморието, както и с сериозните равнища на бент. "Камчия " - главен водоизточник за Варна, Бургас и редица черноморски обитаеми места.

Необходимо е незабавно създаване на спешни деривации на бент. "Цонeво " край Долни Чифлик за запазване на водоснабдяването на Варна, както и на бент. "Порой " и бент. "Ахелой " - деривация "Китка " за застраховане на водоснабдяването на Бургас и района през 2021/2022 година

Това са незабавни ограничения, които ще бъдат показани на Коалиционен съвет на ГЕРБ и "Обединени патриоти " от Валери Симеонов през идната седмица предвид на сериозния риск от въвеждане на воден режим във Варна и Бургас следващата година.

По време на работната среща с министър Димитров са разисквани проблемите с водоснабдяването на Добрич, както и с Пречиствателната станция, финансирана по Оперативна стратегия "Околна среда ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР