След инициативата да бъде проведен незаконен референдум за присъединяване на

...
След инициативата да бъде проведен незаконен референдум за присъединяване на
Коментари Харесай

Окупаторите искат да преименуват Мариупол на името на великия инквизитор на Сталин

След самодейността да бъде извършен противозаконен референдум за присъединение на Мариупол към Русия, окупаторите обмислят и да преименуват украинския град по името на Жданов.

Това се оповестява в известие в Telegram канала на съветника на кмета на Мариупол Пьотр Андрющенко, представен от Offnes.bg. По думите му самодейността е на ръководителя на организацията на ветераните от Афганистан Василий Туряница.

Андрей Жданов е руски политик, роден в Мариупол. Той е определян като " великия инквизитор " на диктатора Сталин. Преди демократичните промени у нас столичната ул. " Пиротска " носеше неговото име.

Андрюшченко разкрива още потресаващи данни за съветските окупатори - доставят жителите на Мариупол с негодна за консумация вода, която се добива от мариуполските реки. Той прецизира, че става дума за непречистена вода, която е цялостна с бактерии и рискова за здравето на хората и животните.

" Казано на елементарен език, водата се взема от открити източници - реки, езера, в които има фекалии. Тази вода е опасност и причина за инфекциозни болести, по-специално дизентерия ", акцентира той.

Андрюшченко споделя още, че окупаторите строят бетонни съборетини, с цел да преселят отчасти жителите на Приморския регион, който е съвсем изцяло опустошен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР