След грандиозния корупционен скандал, който свали крайнодесния австрийски лидер Хайнц-Кристиан

...
След грандиозния корупционен скандал, който свали крайнодесния австрийски лидер Хайнц-Кристиан
Коментари Харесай

Норберт Хофер поема Австрийската партия на свободата

След грандиозния корупционен скандал, който смъкна крайнодесния австрийски водач Хайнц-Кристиан Щрахе, задачата за спасяването на Австрийската партия на свободата падна върху скромния заместител Норберт Хофер , осведоми Агенция Франс Прес.

48-годишният Хофер беше претендент на партията на президентските избори през 2016 година и от дълго време се преглежда като главен претендент за лидерския пост в крайнодясната партия. Тогава Хофер се показа ненадейно добре, в това число изненада и мнозина в крайнодясната партия. В последна сметка той загуби най-вече церемониалния пост в интерес на Александър ван дер Белен, някогашен водач на Зелената партия.

На среща в неделя висшето управление на партията номинира Хофер за водач , като формалното удостоверение се чака след изборите за Европейски парламент на 26 май.
 Австрия на избори поради абсурда
Австрия на избори поради абсурда " Щрахе " – поуките за Европа

Всички, които считат, че могат да ръководят с националпопулисти...

Хофер пое Министерството на превоза и инфраструктурата, откакто Австрийската национална партия на канцлера Себастиан Курц образува коалиция с крайнодясната партия в края на 2017 година И двете партии имаха антиимиграционни платформи в акцията преди вота.

Хайнц-Кристиан Щрахе подаде оставка ден след разпространяване на видео, което го уличи в корупционен скандал . Видеото демонстрира, че Щрахе предлага държавни контракти в подмяна на политическа поддръжка. Също по този начин наподобява като намек за евентуално противозаконна система за дарения на крайнодесната партия на свободата, която управлява.
 Австрийският канцлер Себастиан Курц отхвърля да работи с вицеканцлера Щрахе
Австрийският канцлер Себастиан Курц отхвърля да работи с вицеканцлера Щрахе

Причината са разкрития за действия на Щрахе
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР