След големия пожар в жилищен блок в Благоевград, в който

...
След големия пожар в жилищен блок в Благоевград, в който
Коментари Харесай

След пожара: Събират средства в помощ на семействата от блока в Благоевград

След огромния пожар в жилищен блок в Благоевград, в който изгубиха живота си трима души, хората от целия вход към момента не могат да се върнат по домовете си. Предстои откриването на банкова сметка и редица начинания в района в помощ на потърпевшите фамилии.

Апартаментът на фамилията на Георги е едно от най-пострадалите жилища след пожара. Заедно със брачната половинка си и 7-годишната си щерка живеели на 8-мия етаж, тъкмо до запалилия се апартамент.

Вкъщи са напукани стените и всичко е черно. Подпухнал е подът, вратата мъчно се отваря, с цел да влезем и да вземем каквото и да било. Не може да се употребява безусловно нищо от жилището, споделя Георги.

Двете избавени едномесечни близначета са изписани от " Пирогов " и са в положително положение. Заедно с родителите си са настанени при техни близки.

Някой в случай че може с памперси и храна да помогне, другояче облекла имат, споделя Мая Велева - баба на избавените бебета.

От Агенция „ Социално подкрепяне “ ще провиснал на всички поданици на блока еднократна помощ в размер на 375 лв.. Помагат и от Българския червен кръст.

Искам да прикани жителите и гостите на Благоевград, обичайно младежката ни организация провежда коледен базар, от 20 до 22 декември, тъй че напълно събраната сума ще бъде дарена на хората потърпевши от входа, споделя Йорданка Стойчева – БЧК – Благоевград.

Предстои изцяло градивно проучване на всички жилища в блока, което по думите на компанията домоуправител ще отнеме няколко седмици. До тогава, всички фамилии ще би трябвало да прекарат коледно-новогодишните празници при своите близки, които са им дали заслон.

От прокуратурата към момента не могат да кажат дали пожарът е тенденциозен.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР