След големия интерес и успех в края на миналата година,

...
След големия интерес и успех в края на миналата година,
Коментари Харесай

PwC България ще отличи за втори път компании с устойчиви практики

След огромния интерес и триумф в края на предходната година, консултантската компания PwC България през днешния ден разгласи старта и на второто издание на състезанието, който ще отличи организации, които сполучливо вкарват устойчиви бизнес практики, ползват ефикасни ESG тактики и оферират новаторски артикули и услуги с позитивно влияние върху околната среда.Конкурсът, както и в първото си издание, ще събира претенденти и, в които ще бъдат:

След огромния интерес и триумф в края на предходната година, консултантската компания PwC България през днешния ден разгласи старта и на второто издание на състезанието, който ще отличи организации, които сполучливо вкарват устойчиви бизнес практики, ползват ефикасни ESG тактики и оферират новаторски артикули и услуги с позитивно влияние върху околната среда.

Конкурсът, както и в първото си издание, ще събира претенденти и, в които ще бъдат:

" Стратегия " " Иновации " " Образователна стратегия " " Лидер в устойчивото развиване "

Разликата с миналогодишното издание е, че в този момент част от категориите са разширени, с цел да обзет повече аспекти от новите ESG ( " екологично, обществено и корпоративно ръководство " ) регулации и стандарти на Европейски Съюз. Те ще влязат в действие доста скоро, откакто новата инструкция за оповестението на нефинансова информация - главният механизъм на Европейски Съюз. Така след към година ще бъдат задължени да регистрират нефинансовата си информация за своите екологични, обществени и корпоративно устойчиви практики. На по-късен стадий пък разпоредбите ще се разширят и към междинни и по-малки предприятия.
Реклама
Но и оттатък задължението, абревиатурата ESG се се чува все по-често в корпоративния свят, тъй като има и доста практични изгоди за бизнеса.
Категория " Стратегия "
Тази година категорията се концентрира върху обособените детайли на ESG и е разграничена на 3 тематични секции (Е ─ околна среда, S ─ устойчиви обществени политики, и G ─ отговорно управление). Участниците могат да аплайват в общо 8 характерни подкатегории:

" Е " - Околна среда

Действия, свързани с измененията в климата Намаляване на индустриалното замърсяване Съхраняване на водните и морските запаси Опазване на биоразнообразието Преход към кръгова стопанска система
Реклама " S " - Устойчиви обществени политики
Грижа за чиновници, индиректно или директно свързани с организацията Ангажираност към заинтригуваните страни
" G " - Отговорно ръководство
Отговорно ръководство и вътрешни образования

В взаимозависимост от подкатегорията журито ще прави оценка тактики, планове и достижения, ориентирани към възстановяване на личните екологични резултати на организациите (чрез намаляване на негативните въздействия във връзка с климатичните промени и световното стопляне, на замърсяването на въздуха, водните и морските запаси, биологичното многообразие и екосистемите), прехода към кръгова стопанска система и други Ще бъдат отличени и тактики, свързани със чиновниците, заинтригуваните страни и виновното корпоративно ръководство.
Категория " Иновации "
Отличието в тази категория ще бъде за новаторски решения (продукти, услуги, технологии и процеси), ориентирани към стабилно развиване и понижаване на негативното влияние върху околната среда.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР