След години предоставяйки възможно най-малко информация за работата на различните

...
След години предоставяйки възможно най-малко информация за работата на различните
Коментари Харесай

Защо YouTube най-накрая разкри приходите си от реклама?

След години предоставяйки допустимо минимум информация за работата на другите си бизнеси, ръководителите на " Alphabet " най-сетне разкриха финансови резултати от два от най-известните си сегменти.

Причината е, че бяха длъжни да го създадат. Правилата за признание на доходи, които бяха утвърдени през 2014 година и влязоха в действие в края на 2017 година, приканват фирмите да регистрират финансови резултати на своите вложители по същия метод, по този начин, както се показват в компания пред основния изпълнителен шеф, написа MarketWatch.

Тъй като разпоредбите за признание на приходите бяха въведени от фирмите през 2017 година преди крайния период, Комисията за скъпи бумаги и тържища се обърна към " Alphabet ", с цел да откри за какво не дава информация за приходите за своите сегменти, споменавайки " YouTube ", " Гугъл Cloud " и някои други услуги - хардуердни.

" Гугъл " отговори, че главеният им изпълнителен шеф, този на " Alphabet " Лари Пейдж, не видял резултатите, готоиви оценени до това равнище, макар, че шефът на " Гугъл " Сундар Пичай ги е отчел.

В края на предходната година обаче, Пейдж и неговият съосновател Сергей Брин се отдръпнаха от дейното водачество в " Alphabet ", а Пичай бе нараснал за изпълнителен шеф на целия " Alphabet ". Това значи, че той ще стане основният началник и по този начин компанията ще се хване в личния си капан, като ще бъде принудена направи бизнесите си по-прозрачни и да покаже резултатите.

Първият доклад за проходите, откогато Пичай бе нараснал даде резултати за платформата " YouTube " за първи път. От тях излиза наяве, че брутните доходи от реклами надвишават 10 милиарда $ през 2018 година и са надминати през идната 2019 година, с облага от 15 милиарда $.

Печалбите на " Гугъл Cloud " също бяха регистрирани, като през 2019 година приходите от 8,9 милиарда $ се усилват, спрямо 5,8 милиарда $ през 2018 година

Когато беше запитан за повода за откриване на резултатите от " YouTube " за първи път, представител на " Alphabet " сподели, че компанията няма какво да показа отвън мненията, направени в прессъобщението. В него Пичай и основният финансов шеф Рут Порат споделят, че този ход е изработен, с цел да даде " визия за нашия бизнес ".

" За да разкрием спомагателни показа за бизнеса и идните благоприятни условия, демонстрираме по-подробно приходите си, в това число за търсене, реклами в " YouTube " и " Гугъл Cloud ", се споделя известието.

Инвеститорите са желали тази информация от години и в никакъв случай не са я получили. Единственото, което се промени през 2020 година, е че в този момент Пичай дава отговор за " Alphabet " вместо Пейдж и това е повода в този момент да бъдат оповестени резултатите от YouTube и Гугъл Cloud. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР