След гнусната си атака срещу приятелката на арх. Борислав Игнатов

...
След гнусната си атака срещу приятелката на арх. Борислав Игнатов
Коментари Харесай

Мислят ли ви от ПИK за идиоти?

След гнусната си офанзива против приятелката на арх. Борислав Игнатов (действие, с което като нищо може да бъде унищожен един почтен живот) и след последвалата бурна реакция от страна на медиите, в ПИK явно е настъпила суматоха. Действията по време на суматоха не са от най-рационалните, което може би изяснява за какво от „ организацията ” са пуснали нова смрадлива бомба (в случая – смрадлива мълния), сякаш изобличаваща „ Биволъ ”, БОЕЦ, Иво Прокопиев, Цветан Василев и Десислава Иванчева в скрит план против Иван Гешев и властта като цяло. „ Доказателствата ” идват от неизвестно по какъв начин добити чатове сред неотдавна скалъпени профили в обществените мрежи, които сякаш би трябвало да принадлежат на участниците в „ заговора ” (личи, да вземем за пример, че профилът, който би трябвало да е на Десислава Иванчева, е основан преди дни).
Сценарист съм от много години, само че сходен безумен сюжет, с толкоз подправено звучащи реплики, не съм виждал нито в „ Съдби на кръстопът ”, нито в „ Истински истории ”, нито в „ София: Ден и нощ ”. И не загатвам тези излъчвания инцидентно – вярвате или не, те бяха с извънредно висок рейтинг, до момента в който ги излъчваха. Всички ги смятаха за тъпи, малоумни и прочие – само че в това време всички ги гледаха. Как става по този начин? Явно както става и с ПИK – всички знаят реномето на тази „ медия ”, само че гнусните им, нецензурен, оскърбителен и постоянно съсипващи живота на хората „ вести ” безнаказано събират милиони (!) гледания всяка. Веднъж някой неуместен за тях ще „ ближе тоалетни ”, различен път ще се популяризират персонални фотоси от страна на някакви гнусни изнудвачи, трети път ще се демонстрират трупове... за тези хора граници, явно, няма. А притежателят на „ медията ” даже се опита да отбрани противните си дейности като изясни, че работил в името на публичния интерес.
Но да се върнем на зашеметяващия сюжет. Той звучи като епизод на „ Съдби на кръстопът ”, който обаче освен е изигран от „ непрофесионални артисти ”, само че е и писан от „ непрофесионални сценаристи ”. В чатовете за малко време се загатват безусловно всички участващи в грандиозния скрит план лица, всички суми, всички сделки – кой какъв брой ще заплаща на протеситращи, кой какъв брой хиляди ще вземе, кой какви проекти тъкмо има. Естествено, за още по-голяма достоверност, имената на „ заговорниците ” са извънредно кодирани, като да вземем за пример Цветан Василев е „ Цецо ” и „ Нашият от Белград ”, а Иво Прокопиев е „ Иво на Демократична България ”, само че създателят на умопомрачителното разобличаване вежливо ни споделя в скоби кой кой е. Колко комфортно единствено! И освен това – всички скрийншоти са направени секунди откакто диалозите са се случили. Е те това е бърза мисъл и бърз шпионаж! Хакерът гледа чатовете непосредствено онлайн! Допуснати са и правописни неточности, очевидно за повече „ достоверност ” – тъкмо както всички кандидат-сценаристи, с които в миналото съм приказвал, си мислят, че „ би трябвало да бъде ”.
„ Важното е да има повсеместност на 10.09 и 12.09 с цел да не може Гешев да стане гл.прокурор. ” – фрази като това, казващи всичката нужна информация, са горе-долу невъзможни. Точно както в „ Съдби на кръстопът ”, по този начин и в този скърпен чат важи следното: никой не приказва по този начин! Още помня един епизод от „ Стъклен дом ”, където в опит за продуктово позициониране, героите споделяха изречения, които никой в никакъв случай не е казвал, от сорта на „ Сипи ми една кока-кола ” и „ Подай ми чио чипса ”. Пък и в тази ситуация какви са тия незаконни мозъци, подготвени да бутнат страната, които си споделят всичко в най-обикновени чатове, в комфортни, изцяло разкриващи всичките им проекти фрази? Това и в „ Съдби на кръстопът ” го нямаше.
За край, по въпроса „ Мислят ли ви ПИК за идиоти? ” – вие по какъв начин мислите? То въпросът е по-скоро реторичен. Пък в случай че им вярвате - давайте, четете ги още, направете им гледания, поровете се дружно с тях в помийните ями и в неприкосновения персонален живот на хората. Ако това ви носи наслаждение – заслужавате си ги.
 
Автор: Георги Емилов 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР