След Европейския съюз в лицето на канцлерите на Германия и

...
След Европейския съюз в лицето на канцлерите на Германия и
Коментари Харесай

САЩ също подкрепиха кампанията на Заев в полза на договора за новото име на Македония

След Европейския съюз в лицето на канцлерите на Германия и Австрия и няколко еврокомисари, Съединените щати също заявиха поддръжката си за акцията на македонския министър председател Зоран Заев в интерес на контракта с Гърция за новото име на Македония.
В Скопие през днешния ден дойде американският министър на защитата Джеймс Матис и обърна внимание на македонците, че на идния референдум на 30 септември, могат да си изберат доста положително бъдеще:
" Ще се присъедините към Алианс, в който огромни и дребни страни ползват дружно споделените полезности на народен суверенитет, териториална целокупност и независимост от насила. Докато други се стремят да обезсмислят тези полезности с всяване на разкол от Сирия до Украйна, аз ще изтъквам генералния секретар на НАТО Столтенберг: " Готови сме да приемем страната ви като 30-та членка на НАТО, стига да изберете този път ". "
Джеймс Матис авансово изясни визитата си в Скопие с нуждата да се опълчи на опити на Русия да повлияе за отрицателен резултат. А Зоран Заев уточни, че това би могло да бъде предотвратено единствено с участие на страните от Западните Балкани в НАТО и Европейския съюз:
" Държавите от Западните Балкани, интегрирани в Евроатлантическото семейство, са гаранция за постоянна предварителна защита от интервенция на трети страни от района. Постоянно приканваме водачите в района да се обединят за осъществяване на общите цели за удържане на мира, районно съдействие, икономическо развиване и интеграция в Евроатлантическото семейство на народите ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР