След едногодишна пауза, Home Mountain Enduro се завръща в календара

...
След едногодишна пауза, Home Mountain Enduro се завръща в календара
Коментари Харесай

Елитът в планинското колоездене се събира в София през уикенда

След едногодишна пауза, " Home Mountain Enduro " се завръща в календара на Българските колоездачни серии за 2020 с нови сили и забавни провокации за участниците в конкуренцията. Домашната за софиянци планина още веднъж ще се трансформира в сцена на оспорвана конкуренция за някои от най-хубавите състезатели в планинското колоездене от всички краища на България.

Събитието е част от самодейностите на " София - Европейска столица на спорта " и се организира с поддръжката на фондацията. На 8-9 август с " домашното ендуро " съревнование ще бъде даден формален старт на Българските Ендуро Серии за 2020.

До момента за присъединяване в надпреварата са записани над 70 индивида, като се чака броя им да се усили още до крайния период за регистрация. Всички искащи да се включат имат време до петък да се записват онлайн на www.conceptcreative.org/hme

Ендуро дисциплината е една от най-интересните в планинското колоездене, която бурно се развива в международен мащаб през последните години. Състезанията съставляват композиция от самостоятелно втурване по определени прави (етапи) за време и напредване на самоход до старта на стадиите. Победител е този, дал най-хубаво общо време от всички прави.

Тази година спортните стадии са разположени напълно в региона на Княжевски въжен превоз и Копитото с финали в Бояна, Княжево и Владая, като единствено едно от трасетата е било част от надпреварата през годините. Участниците ще бъдат изправени пред 3 разнородни прави, включващи голям брой забавни детайли, като стръмни сектори, камъни, корени, доста завои и други.

Общата дължина на стадиите е близо 11 км и още толкоз трансферни прави за постигане до стартовете, които състезателите би трябвало да преминат на личен ход.

Участниците ще бъдат разграничени в 5 обособени категории - Юноши, Жени, Мъже Елит и ветерани А и Б, а за всички призьори има квалифициран и паричен награден фонд подсигурен от сътрудниците на събитието - София Европейска Столица на Спорта и Ред Бул България.

Българските Ендуро Серии ще продължат доникъде на октомври и ще включват общо 5 кръга във Витоша, Петрич, Пампорово, Смолян и за първи път Враца.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР