След една забележителна година, филмовият афиш за 2024 г. изглежда

...
След една забележителна година, филмовият афиш за 2024 г. изглежда
Коментари Харесай

От „Дюн“ до „Лудия Макс“: Най-обещаващите филми за 2024 г.

След една забележителна година, филмовият плакат за 2024 година наподобява още по-обещаващ – с блестящи заглавия от фестивалите, които си проправят път към кината и дълго чакани министър председатели, които бяха отсрочени вследствие на холивудската стачка.

Вижте най-очакваните заглавия в киноревюто на Euronews за 2024 година

Priscilla

Премиера: Разпространението в Европа стартира на 4 януари

Само година след " Елвис ", София Копола споделя историята на Присила Пресли, адаптирайки за огромния екран записките ѝ от 1985 година " Елвис и аз ".

Макар че това можеше да бъде следващата биография по лист от Уикипедия, Копола показва красиво разказана и замислена приказка.



Zielona Granica (Green Border)

Премиера: Разпространението в Европа стартира на 1 февруари

Zielona Granica е прочувствено опустошително обвиняване за продължаващата рецесия в Европейски Съюз и един от най-хубавите филми на Агнешка Холанд.

Заглавието се отнася до горите, които съставляват ничията земя сред Беларус и Полша. Там бежанци от Близкия изток и Африка обезверено се пробват да стигнат до Европейския съюз и се оказват в клопката на неуместното пътешестване, надзиравано както от беларуското, по този начин и от полското държавно управление.

Бежанците са примамвани към границата с обещанието за безвредно прекосяване в Европейски Съюз. В реалност те са политически пионки в една подправена игра, проведена от беларуския деспот Александър Лукашенко; те са брутално изселени сред двете страни, като нито една от тях не поема отговорност и продължава да ги обрича на отблъскващ престой в обърканост.

Разказвайки една човешка история, която не минава в назидателност и би могла да подхрани умората на публиката, когато става дума за мигрантски разкази, Холанд дава глас на безгласните. Рядко се срещат филми, които съумяват ловко да съчетаят обективен яд и умна постановка като този.



La Bête

Премиера: Разпространението в Европа стартира на 28 февруари

В тази жанрова приказка на френския концептуалист Бертран Бонело Леа Сейду и Джордж Маккей са в ролята на двама души, които се свързват през вековете.

Сюжетът е следният: В близкото бъдеще, когато страстите са се трансформирали в опасност, Габриел (Сейду) най-сетне взема решение да пречисти ДНК-то си в машина, която ще я потопи в предходните й животи и ще я избави от всевъзможни мощни усеща.

След това тя среща Луи (Маккей) и усеща мощна връзка, като че ли го познава от много време.

Създадена по роман на Хенри Джеймс, тази официално дръзка научнофантастична мелодрама се развива в три разнообразни интервала (1910, 2014 и 2044 г.).

Филмът не е за всеки, защото несъмнено е муден и на моменти прекомерно дълъг. Въпреки това, разсъжденията му за изкуствения разсъдък и издръжливостта на любовта основават завладяваща чудноватост, която заслужава да й отделите време - и ще изисква известно самообладание.

Дюн: Втора част

Премиера: 1 март

Първоначално планувана за тази година, продукцията беше отсрочена поради стачките в Холивуд.

Във втората част на блокбъстъра Пол сплотява сили с Чани, с цел да води война против Дом Харконен и да отмъсти за фамилията си.

Сред новодошлите са Флорънс Пю, Остин Бътлър и Кристофър Уокън в ролята на злия император Падишах, който дърпа всички конци. Като се има поради мощно завладяващия " Дюн: Част първа " – един от най-великите модерни научнофантастични филми, упованията за тази втора глава са доста, доста високи.



Мики 17

Премиера: 29 март

Мики 17 е дълго чаканата екранизация на научнофантастичния трилър на Едуард Аштън на режисьора Бонг Джун-хо " Паразит ".

В него Робърт Патинсън е в ролята на Мики 17 - галактически пасажер, изпратен на самоубийствена задача за колонизиране на ледена планета.

Всеки път, когато той умира, спомените му се трансферират в ново клонирано тяло, с което се задейства цикъл на величие. Тази опияняваща фантастика дава обещание доста.



Love Lies Bleeding

Премиера: Разпространението в Европа стартира на 19 април

Кристен Стюарт е в ролята на самотна служителка във фитнес зала, която се влюбва в бисексуалния културист Кати О'Брайън.

Любовта им разпалва принуждение и ги въвлича в мрежа от престъпност - с Ед Харис, който съставлява опасност.

Подробностите са в загадка и ще бъдат до премиерата на фестивала " Сънданс " през януари.



Challengers

Премиера: 26 април

Най-новият филм на Лука Гуаданино трябваше да открие тазгодишното 80-о издание на филмовия фестивал във Венеция, само че беше изтеглен поради стачките на холивудските сценаристи и артисти.

Историята, основана на сюжета на драматурга Джъстин Курицкес, се върти към тенис вундеркинда Таши Дънкан.

Тя е омъжена за първенец в серия от загуби на име Арт, изигран от Майк Файст (Уестсайдска история). Планът на Таши за завръщане на брачна половинка ѝ е Арт да се включи в шампионата по тенис Challengers.

Таши обаче се изправя лице в лице с Патрик, неин някогашен ухажор и най-хубав другар на Арт.

Civil War

Премиера: 26 април

Антиутопичният трилър на Алекс Гарланд показва надълбоко разграничена Америка в недалечното бъдеще, опустошена от жестока втора Гражданска война.

В основните функции са Кирстен Дънст, Кейли Спини, Джеси Племънс и Ник Оферман, а във кино лентата едно семейство пътува из Съединени американски щати и се бори да оцелее измежду тирания и партизански екстремистки милиции, които постоянно правят политическо принуждение.

Звучи уместно тъмно и напълно тъкмо, като се има поради надвисналата опасност от ново президентство на Тръмп следващата година.

Furiosa: A Mad Max Saga

Премиера: 24 май

В епичната предистория на " Лудия Макс " Аня Тейлър-Джой е в ролята на младата Фуриоза, изиграна в " Пътят на яростта " от Чарлийз Терон през 2015 година

В него тя се бори за живота си, когато е отвлечена от военачалника Дементус (Крис Хемсуърт).

Малко сме обезпокоени за този филм, защото никой не е желал предистория, а се надявахме да получим още една история за Лудия Макс с Том Харди в ролята на титулярния воин.

Освен това филмовият откъс има по-лъскаво чувство спрямо предлагането от 2015 година Все отново, стискаме палци за високооктанов постапокалиптичен екшън, който да се изравни с " Пътят на яростта ".

Deadpool 3

Премиера: 26 юли

Райън Рейнолдс се завръща в емблематичната си роля.

И като се има поради, че това е единствената премиера на Marvel Cinematic Universe, планувана за следващата година, от нея зависи доста, с цел да притегли тълпи по седалките, изключително след пагубната година за Marvel и умората от супергероите, която е извънредно огромна.

Може ли Deadpool да избави Marvel Cinematic Universe? Предстои да разберем.

Alien: Romulus

Премиера: 16 август

Това е деветата част от поредицата за извънземни. И дано си признаем – във франчайза има повече гафове, в сравнение с бисери.

Обещаващо е, че разгласен за независим филм, чието деяние се развива сред истинския " Пришълецът " и неговото изпълнено с екшън продължение " Пришълци ". Това е всичко, което знаем.

Ридли Скот е решил да продуцира и да съобщи щафетата на основателите на филми на ужасите Феде Алварес и Родо Сайегс. Стискаме палци да съумеят да вдъхнат малко живот в това, което наподобява като обречен на смърт франчайз.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР