След двучасово разискване албанският парламент, със 101 гласа за, гласува

...
След двучасово разискване албанският парламент, със 101 гласа за, гласува
Коментари Харесай

В Албания изглежда подготвиха почват да свалят президента си

След двучасово обсъждане албанският парламент, със 101 гласа " за ", гласоподава в интерес на основаването на анкетна комисия, която да проверява дали президентът Илир Мета е нарушил конституцията на страната с указа си за отсрочване на локалните избори.
Шестима депутати гласоподаваха " срещу " образуването на комисията, трима се въздържаха и един отхвърли да гласоподава, съобщи БГНЕС.
Председателят на комисията е социалистът Улси Мъня, и като се има поради, че петима от деветте ѝ членове са негови съпартийци, както и гласовете в Народното събрание, наподобява е ясно, че предлагането за освобождение на Мета в Народното събрание към този момент е признато, макар че анкетната комисия би трябвало да вземе решение в границите на три месеца, разяснява кореспондентът на МИА от Тирана.
В началото на дебата взе участие и министър председателят Еди Рама, който съобщи, че " Мета е зложелател на конституцията, Народното събрание, народа и Албания. ”
Освен депутатите, в чийто изявления преобладаваха обвиняванията към Мета, имаше и такива, които бяха в негова отбрана. Елда Хоти от самостоятелната парламентарна група, в която членуват новите депутати от Социалистическото придвижване за интеграция съобщи, че " Мета е последният бранител на демокрацията ".
Депутатът Лефтер Малики подсети на Рама за времето след парламентарните избори през 2013 година. " Днес тук се състоя политически съд против Илир Мета, който през 2013 година докара на власт Еди Рама.. Рама беше този, който се молеше на Мета да образува държавна коалиция. Това е огромен позор, който ще накара всички да въстанат против Еди Рама ", сподели Малики.
На фотографията: Еди Рама
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР