След две учебни години прекъсване, поради пандемията от Ковид-19, на

...
След две учебни години прекъсване, поради пандемията от Ковид-19, на
Коментари Харесай

Стартират общинските ученически игри

След две образователни години спиране, заради пандемията от Ковид-19, на 12 ноември в Пловдив започва общинският стадий от училищен игри 2022/2023 година с  първенства по волейбол и баскетбол. Те ще се осъществят в спортните зали на СУ „ Цар Симеон Велики “ и СУ „ Любен Каравелов “.

46 пловдивски учебни заведения са подали поръчка за присъединяване с над 211 тима по типове спорт. Учениците имат опция да се включат в осем спорта.

Най-интригуващ за подрастващите през актуалната образователна година се оказа волейболът с общо 64 тима, следван от футбола с 52 тима и тенис на маса с 27 училищен тима.

До края на месеца започват срещите по футбол, а през декември тези по шахмат и тенис на маса. Предстои да бъдат направени стратегиите по хандбал, лека атлетика и бадминтон.

Състезанията от Ученическите игри за възпитаници от V до XII клас през образователната 2022/2023 година, включени в Националния състезателен календар на Министерството на образованието и науката, се провеждат според одобрени от Министъра на младежта и спорта правила.

Основен уредник на общински стадий на надпреварите в град Пловдив е ЦПЛР-ОДК-Пловдив, в партньорство с Община Пловдив и Регионално ръководство на образованието.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР