След две години и седем месеца Окръжен съд - Стара

...
След две години и седем месеца Окръжен съд - Стара
Коментари Харесай

Тръгна делото срещу Мария Гиздева, следващото заседание - на 15 март

След две години и седем месеца Окръжен съд - Стара Загора, даде ход на делото против Мария Гиздева, упрекната за убийството на Богдан Динев. През юли 2016 година известният като Боньо Фаса 62-годишен мъж беше открит мъртъв в дома му. Тогава 18-годишната Мария сподели, че го е пробола с нож, тъй като опитал да я изнасили.
На първото съвещание юристите й желаеха отказ на прокурора по делото Петко Георгиев поради позволено нарушаване. Тричленният правосъден състав с ръководител Красимир Рачев обаче не почете настояването им. След това отбраната на обвинената изиска делото да бъде върнато в прокуратурата поради процесуални нарушавания - непредявяване на част от материалите от досъдебната фаза и грешки в обвинителния акт. Съдът не почете и това тяхно искане, а юристите обявиха, че определението ще бъде обжалвано пред Апелативен съд - Пловдив.
На Мария Гиздева са повдигнати обвинявания за съзнателно причиняване на тежка телесна щета, разследване на което е настъпила гибелта на Динев и за нелегално потребление на непознат платежен документ - банкова карта на жертвата. Тезата на отбраната й е, че тя е работила при неизбежна защита и разясниха, че повдигнатото обвиняване за потребление на картата “е единствено за „ спомагателен привкус”.
Съдебните експертизи, направени по делото, са 28 и би трябвало да бъдат разпитани към 60 очевидци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР