След две дълги години непланирана пауза Дни на предизвикателствата се

...
След две дълги години непланирана пауза Дни на предизвикателствата се
Коментари Харесай

Шест филмови премиери, четирима френски гости и нова локация в Дни на предизвикателствата 2022

След две дълги години непланирана пауза Дни на провокациите се завръщат! Фестивалът за рискови спортове, туризъм и деен метод на живот ще се организира за 16-ти път в кино Люмиер сред 29 и 31 март в кино Люмиер. Билетите за събитието са към този момент в продажба извънредно в магазини “Стената ” и онлайн тук: https://bit.ly/34y3GEm

Едно от най-утвърдените и най-обичаните събития измежду аутдор общността, съчетаващо приключенско кино, презентации и интерактивни работилници, в актуалното си издание ще предложи цели 6 кино министър председатели, четирима специфични посетители от Франция, практическа сесия от Академия Първа помощ и още доста. Добре познатият и на българските катерачи -  Антоан Льо Менестрел - име от международна големина, ще забележим освен онлайн и на екран с кино лентата ESCALADE LIBEREE, само че и в деяние - като основно настоящо лице в един извънредно атрактивен театър в градска среда. Подробностите - в допълнение. Освен него чакаме режисьора и публицист Кристоф Райлат, филмовия продуцент Лус Харди и алпиниста - режисьор Бертран Делапиер, които ще показват свои премиерни за България заглавия.

Централно място в програмата на тазгодишните “Дни на провокациите ” заема хитовият The Alpinist от 2020 година на режисьора Питър Мортимър, паметен документален филм за свободолюбивия канадски катерач Марк-Андре Льоклерк, изживял живота си пълноценно, предан на рисковите рискове на свободното соло. Премиерно ще можем да гледаме и LISTE: EVERYTHING OR NOTHING свръхестествен филм от 2021 г.  за  рискови ски в Перу, Хималаите и Каракорум c Джеръми Хайц.

За наслада на феновете на зимните спортове на огромен екран ще бъде показан SOLVING FOR Z: A CALCULUS OF RISK  - извънреден ски филм за риска, за изгубените другари и смисъла. Ще забележим и ски класиката  All I Can, както и красивата снежна ода на Виктор Троянов “Зима ”, обръщаща внимание върху сериозността на климатичните промени. Все по-бързо увеличаващата се общественост на ултрамаратонците ще може да види годишните обзори на най-атрактивните надпревари у нас - триатлонът Лъвско сърце, емблематичните Пирин Ултра и Дунав Ултра, Байк и рън за Чепън. Феновете на парапланеризма ще се насладят на Весо Овчаров в Намибия Checkpoint South Africa, а за байкърите е отредена приятна порция екстремизъм с CHASING THE YETI в Бутан и Red Bull Bike The Balkan по билото на Стара планина.

Две дълго чакани презентации блестят в програмата на 16-тите Дни на провокациите: Стефан и Максим Иванови ще показват на сцената своята епична експедиция “Неверест ”, в която със самоделна гребна лодка минават Атлантическия океан и с която записват цели два върха “Гинес ”. Феновете на катеренето пък ще затаят мирис с  Иво Нинов - Германеца, който е подготвил трогателен роман за живота си през последните 30 години - пътешествия от Амазония до Хималаите за  катерене, wing suite хвърчене, BASE jumping, парапланеризъм, сърф, кайт сърф, нанагорнище на девствени кули и стени на 5 континента.

И още едно премиерно заглавие LES HEURES SUSPENDUES, в което катерене и философия се срещат по един несравним артистичен метод, а в функциите са френската звезда в катеренето Стефани Боде и френският мъдрец и странник Силвен Тейсон.

Програмата може да бъде прегледана на www.predizvikatelstva.com. Съдържанието й непрестанно се обогатява - настояща информация ще бъде споделяна в обществените профили на събитието - Facebook страница, Официално събитие и Инстаграм.

Още от КИНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР