След десетина години безрезултатни усилия властите у нас най-накрая представиха

...
След десетина години безрезултатни усилия властите у нас най-накрая представиха
Коментари Харесай

Гражданската отговорност 4 пъти по-скъпа за тези шофьори

След десетина години безрезултатни старания управляващите у нас най-сетне показаха план на системата " бонус-малус " в автомобилното обезпечаване. Така водачите, които вършат най-вече нарушавания на пътя, ще заплащат 4 пъти по-скъпа застраховка " Гражданска отговорност ", излиза наяве от проектонаредбата, оповестена за публично разискване от Комисията за финансов контрол. Това става в разгара на абсурда с компенсациите по " Гражданска отговорност ", избухнал към предложенията на застрахователите полиците да нарастнат до към 1000 лева

Цената на " Гражданска отговорност " към този момент ще зависи от държанието на водачите на пътя.

Основната цел на въвеждането на системата " бонус-малус " е да понижи войната по пътищата, като докара до установяване на по-справедлива цена на наложителната застраховка. По този метод най-изрядните водачи ще заплащат с 25% по-евтина застраховка от общоприетата, а най-големите извършители - с 400% по-скъпа.

По данни на КФН, през 2016 година и 2017 година общо убитите на пътя са 717 души, а ранените - 9554. Според проектонаредбата притежателите на коли, водачите и самите коли ще се категоризират въз основата на осъществените от тях ПТП и нарушавания в 20 класа. Заложени са 7 категории произшествия, които ще водят до повишаване на цената на застраховката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР