След данните за съществуването на руска схема за получаване на

...
След данните за съществуването на руска схема за получаване на
Коментари Харесай

Борисов, Пеевски и Атанасов искат комисия да провери схема за предоставяне на българско гражданство

След данните за съществуването на съветска скица за приемане на българско поданство, огласени от ръководителя на ДСБ Атанас Атанасов, ръководителите на ГЕРБ и Движение за права и свободи Бойко Борисов и Делян Пеевски и съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов внасят предложение за основаване на краткотрайна комисия по проблема.
 
Целта на комисията е да бъдат тествани всички обстоятелства и условия за активността на Глеб Мишин, обвързвана с данни за вероятно реализиране на непозволено даване на българско поданство.
 
Комисията ще би трябвало да ревизира изнесените данни и в медийна обява. Според материала " 4000 преписки за даване на българско поданство на чужденци от страни в някогашния Съветски съюз са употребявани " явно " подправени документи " (включително подправен акт за раждане за български генезис, документи върху еднотипни бланки с следващи номера, попълнени с един и същи почерк и т.н.), като в възможната скица е взел участие задграничният жител с съветски генезис Глеб Мишин. 
 
Заявява се също, че въпросните документи са минали през инспекция от ДАНС като за голямото болшинство от тях не е бил открит проблем. Нещо повече, в журналистическия материал се твърди, че тази " фабрика " за произвеждане на български жители е функционирала гладко години наред, въпреки че службите са знаели за нея.
 
В претекстовете си за основаване на комисията вносителите акцентират, че краткотрайната комисия има за цел да изследва и откри всички обстоятелства и условия, свързани с " фабриката за български паспорти на митичната фигура Глеб Мишин ", на какви равнища е пробивът в националната ни сигурност и в какъв брой от тези над 4000 преписки за приемане на българско поданство се съдържат документи с погрешно наличие.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР