След дългото очакване, залагания, предположения и догадки вчера бяха обявени

...
След дългото очакване, залагания, предположения и догадки вчера бяха обявени
Коментари Харесай

Всичко, което остана извън номинациите за Оскар

След дългото очакване, залагания, догатки и догадки през вчерашния ден бяха оповестени номинациите за тазгодишните награди " Оскар ". На 13 март ни следва и безсънна нощ, в която ще проследим звездния „ церемониал ” на аления килим и последващата гала, в която със спотаен мирис ще чакаме какво следва след фразата: „ И премията " Оскар " отива при... ”

Въпросите са доста, новините също, само че какво остава леко отвън към този момент ясните обстоятелства към листата с номинираните, който може да видите тук? Ето какво може би пропуснахте около броя на номинациите и кои са претендентите в главните категории.

 

Мишел Йео още веднъж написа история 

60-годишната звезда от „ Всичко на всички места и всичко едновременно “, която завоюва първата си номинация за „ Оскар “ за най-хубава актриса, има причина да е изключително горда, заради обстоятелството, че първата е актриса от азиатски генезис, получила това самопризнание.

Йео развълнувно показа пред: „ Мисля, че това, което тази номинация значи за мен, е, че всички азиатци в този момент си споделят: „ Виждаш ли, допустимо е. Ако тя може да го направи, аз също мога да го направя, по дяволите “. Това е най-важното нещо. Аз съм доста елементарна. Просто работя доста старателно ”

Джон Уилямс влиза в историята като най-възрастният, номиниран за " Оскар "  

На 90 години Джон Уилямс още веднъж влезе в историята на Оскарите, като стана най-възрастният човек, номиниран за  премия на Академията. Маестрото на филмовата музика получи своята 53-та номинация за " Оскар " за музиката си към „ Семейство Фейбълман “ на Стивън Спилбърг, който е номиниран и за най-хубав филм.

Уилямс чупи личния си връх за най-вече номинации за „ Оскар ” за жив човек - общо 53. Филмовият композитор към този момент е и единственият, който в миналото е бил номиниран за седем разнообразни десетилетия.

Ако завоюва, Уилямс – който ще навърши 91 години преди церемонията на 13 март – ще влезе в историята като най-възрастният притежател на " Оскар " съгласно.

Изненадващата номинация на Андреа Райзбъроу 

За британците беше изненадващо, че Оливия Колман не получи номинация за водеща женска роля, само че ненадейно самопризнание получи друга английска актрика - Андреа Рейзбъроу за ролята й в “Лесли ”.

Името на Рейзбъроу се появи като допустима номинация много по-късно, и то с помощта на акция на холивудски звезди като Кортни Кокс, Сюзън Сарандън, Чарлийз Терон, Дженифър Анистън, Кейт Уинслет, Ейми Адамс, Сара Полсън, Едуард Нортън и Гуинет Полтроу, написа. Те бяха домакини на специфични прожекции или туитваха, с цел да насърчат членовете на Академията да гледат кино лентата, чиято премиера беше предишния март на South By Southwest - кино фестивал, който не е считан за основен от конкуренцията за награди.

 
               

И тази година отново няма дами, номинирани за постановка, само че филм на жена се бори за най-голямата награда 

През последните две години статуетката сграбчиха Клои Джаоза кино лентата „ Земя на номади “ (първата цветнокожа жена и първата китайка, която печели награда) и Джейн Кемпиън за " Силата на кучето " (единствената жена, номинирана два пъти в тази категория).

Има обаче филм, режисиран от жена, който се бори за огромната премия - „ Жените приказват “ на Сара Поли. И той (както и " Всичко на всички места и едновременно " ) получи най-вече овации при оповестяването му.

Забележително ирландско наличие във водещи категории 

Колин Фарел, Брендън Глийсън, Бари Киогън и Кери Кондън са номинирани за функциите си в " Баншите от Инишин ", а Пол Мескал - за водеща мъжка роля в  драмата Aftersun.

Филмът An Cailín Ciúin/The Quiet Girl е измежду номинираните за най-хубав задграничен филм и първият на ирландски език, който е измежду петте оферти в тази категория.

Първа номинация за обичания Бил Най 

Английският артист Бил Найи получи първата си номинация за " Оскар " за водеща мъжка роля за присъединяване си в „ Да живееш ”, в който играе английски бюрократ.

Той може би е най-известен с осъществяването си на застаряващия рокер Били Мак в „ Наистина обич “ от 2003 година, само че се е появявал в доста английски комедийни класики, в това число в „ Пътеводител на галактическия стопаджия “. Помним го и с появяването му в поредицата за Хари Потър в ролята на министъра на магията Руфъс Скримджър.

 
               

Песен от индийски филм с шансове да победи Риана и Лейди Гага.

Песента от индийския екшън RRR има огромен късмет да победи Риана и Лейди Гага в категорията за най-хубава истинска ария. Naatu Naatu към този момент завоюва " Златен глобус " и е доста евентуално да повтори триумфа си.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР