След дълго и мъчително боледуване почина Веселин Данов, съобщи 24

...
След дълго и мъчително боледуване почина Веселин Данов, съобщи 24
Коментари Харесай

След дълго и мъчително боледуване почина Веселин Данов

След дълго и трудно боледуване умря Веселин Данов, заяви " 24 часа ".

" Веселин Данов е роден на 2 юли 1953 година в София. Син на някогашния министър на вътрешните работи и ръководител на Конституционния съд Христо Данов. Висшето си обучение приключва във ВМЕИ – Варна, компетентност " Радио техника и телевизия “. През 1979 открива първото частно студио за звукозапис в София на ул. " Жданов “.

През 1995 година стартира частен бизнес в региона на хотелиерството. Става притежател на няколко хотела във Варна и един в курорта " Св. Константин и Елена “, на заведения, заведения за хранене и нощни заведения във Варна и Балчик.

През 2003 година основава Българската партия на справедливостта. След три месеца взе участие в локалните избори и печели две места в общинския съвет на Варна. Издава седмичен вестник " 167 часа Варна “, закрит през 2006 година. През 2006 година нашумява като първия политик, взел участие в телевизионно реалити – " ВИП Брадър “.

През 2007 година взе участие в локалните избори във Варна, като претендент за кмет и като лидер на листа за общински съветници от Народняшка земеделска партия, съумява да завоюва два мандата.

На 12 септември 2008 година против него е извършена профилирана акция. Поводът за дейностите е формирано от Окръжна прокуратура – Варна досъдебно произвеждане за склоняване към проституция, обвързвана с трафик на хора за приемане на облаги от тази активност. Данов изтърпява дейно 2 години и половина от 3-годишната си присъда. През ноември 2010 година е условно предварително освободен от пандиза. Предсрочното му освобождение е по предложение на началника на пандиза във Варна, което е било почетено от Варненския областен съд. “, написа в биографията на Веселин Данов, която може да бъде открита в Интернет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР