След дългия период, през който не можеха да работят заради

...
След дългия период, през който не можеха да работят заради
Коментари Харесай

2000 българи трябва да отложат почивката си заради гръцки туроператор

След дългия интервал, през който не можеха да работят поради пандемията, земетресения в туризма провокираха усложнения на гръцкия туроператор "Музенидис ". На 16 юни късно вечерта първите информации за финансовите усложнения на гръцкия туроператор се появиха първо в съветски уеб сайтове, съвсем незабавно по-късно представителят на туроператора в България получава известие от гръцкия си сътрудник, че той краткотрайно стопира работа до края на юли. Според информации в медиите до тогава туроператорът ще се опита да продаде част от активите си и по този начин да се разплати с кредиторите си, като по едно и също време с това ще договаря и с страната за финансова поддръжка, съобщи БНР.

Управителят на "Музенидис България " Теодор Севастидис съобщи, че компанията му със лични средства е платила отначало хотелското настаняване на българи в интервала 18-20 юни. „ Под въпрос остават резервации, направени през тази година, както и отсрочени пътувания от предходната “ заяви в „ Преди всички “ Теодор Севастидис: „ Анулират се резервациите за настаняване до 31 юли. В гръцкия офис, това което слушам от сътрудници е, че те не афишират банкрут и неплатежоспособност, а се пробват да задържат обстановката, с цел да се получи финансиране на страната.

Клиентите и туроператорите подхващат дейности за пререзервиране на резервациите и заплащане отначало към хотелите, дадени са и други хотели като опция. За тази година от тази обстановка са наранени към 2000 български туристи. Само от българския офис на този туроператор. Тези клиенти ще би трябвало да отидат на по-късен стадий за тези почивки ", сподели още пред БНР Севастидис.

По думите му повода за обстановката е пандемията, като до края на 2019 година не е имало проблеми с финансите на турооператора. След 2020 стартират да се търпят големи загуби на компанията. "От тук насетне чакам държавното управление на Гърция да предприеме някакви дейности, а ние като офис в България и към нас да дойдат помощи, с цел да можем да върнем парите към клиентите и сътрудниците. От нашето Министерство на туризма показаха, че това са сред фирмени проблеми ", сподели още туроператорът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР