След дълги години на слухове за сексуално посегателство и тормоз,

...
След дълги години на слухове за сексуално посегателство и тормоз,
Коментари Харесай

Ще получи ли доживотен затвор Харви Уайнстийн?

След дълги години на клюки за полово посягане и тормоз, свързани с най-могъщия кино продуцент в Холивуд, и откакто най-сетне дамите се осмелиха да приказват намерено и високо за мрачните секрети на филмовата промишленост, в Ню Йорк стартира процесът против недосегаемия до неотдавна  Харви Уайнстийн

Прокурорът Меган Хаст съобщи, че скандалният продуцент е " умел полов див звяр " , който с дейностите си превръща жертвите си в изключително уязвими, и напомни множеството хипотетични полови набези, осъществени от обвинения. Според отбраната обаче Уайнстийн в никакъв случай не е постъпвал срещу волята на тези дами , а се е държал напълно подходящо за " любовни "  отношения. Самият той отхвърля пет от обвиняванията, като се надява на обективен развой. 



Миналата седмица съдията съобщи на потенциалните правосъдни заседатели, че те би трябвало да решат делото на Уайнстийн, въз основата на приложените доказателства и показанията на жертвите, като делото не би трябвало да се превръща в  " референдум за придвижването #MeToo " , което беше основано в Холивуд, предизвикано от обвиненията срещу 67-годишня продуцент. 

Една от хипотетичните жертви е Джесика Ман – свидетелка по делото (чието име не беше известно до момента), която твърди, че Уайнстийн я е изнасилил няколко пъти и я е държал в насилствена връзка в продължение на години. По думите на прокурора тя е била толкоз травмирана, че е била склонна към самоубийство. Едва след разкритията за другите провинения на продуцента през октомври 2017 година Ман е почнала да осъзнава какво точно се е случило с нея и е решила да проговори. Обвинението твърди, че Уайнстийн е забелязал Ман по време на празненство и по-късно я е поканил да се срещнат в бара на хотела. Като начинаеща актриса тя се е чувствала въодушевена от това, че е била видяна от продуцента. Постепенно младата актриса попаднала в примката, подмамена от обещанията за кариера . Хаст разяснява пред правосъдните заседатели, че младите дами като Ман, които ще свидетелстват по случая, са били " пионки " на някогашния началник на The Weinstein Company, и не са разбирали, че той ги изкушава с подправени обещания.



През декември бивш полски модел заведе ново дело за полово посягане против милионера. Името на модела е Кая Сокола , като тя твърди, че Харви Уайнстийн я е нападнал, когато била 16-годишна начинаеща актриса . Тя е част от групов иск против него, само че откакто киностудиото му постига споразумение с прокурора и на засегнатите ще бъдат платени 25 милиона $, Сокола взема решение да заведе лично дело:  " Не мога да приема по този начин нареченото общо споразумение като почтено или заслужено. Извършителите на закононарушенията не понасят отговорност, обезщетенията са незадоволителни, а хора, които са създали Уайнстийн подобен, ще получат милиони ", сподели полякинята.

67-годишният някогашен кино продуцент би могъл да прекара остатъка от живота си зад решетките, в случай че бъде приет за отговорен по обвиняванията в полово принуждение и обезчестяване в Ню Йорк. Присъдата ще бъде известна при започване на март, когато ще завърши и делото. 

 
" Бомба със закъснител ": дължината на полата има значение


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР