След дългата възходяща серия на Биткойн от началото на годината

...
След дългата възходяща серия на Биткойн от началото на годината
Коментари Харесай

След силната печеливша серия, Биткойн все пак поевтиня

След дългата възходяща серия на Биткойн от началото на годината насам, цената на най-голямата криптовалута по пазарна капитализация през днешния ден е на алено. Спадът идва на фона на рекордния отлив на капитал от най-големия борсово търгуван фонд, обвързван с токена, и занижените упования за понижаване на лихвите от Федералния запас на Съединени американски щати, оповестява Bloomberg.

Малко преди 10 ч. сутринта българско време най-голямата криптовалута по пазарна капитализация се разменяше за $64 433, което е спад от 5,4% в границите на едно денонощие. Червената вълна е заляла и останалата част от крипто пазара: етерът поевтинява със 7,6%, соланата - с 8,6%, а рипълът - с 4%. 
 Биткойн се изкачи до нов исторически връх
Биткойн се изкачи до нов исторически връх

Предишният връх, които сложи най-голямата криптовалута беше записан при започване на този месец

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), който е на стойност $25 милиарда, регистрира отлив на средства в размер на $643 милиона на 18 март. Това е най-голямата сума, откогато бе преструктуриран в борсово търгуван фонд (ETF) през януари, демонстрират данни на Bloomberg. Досега мощното търсене при новите спот биткойн ETF-и, които бяха пуснати по същото време, успяваше да компенсира отлива на средства от GBTC.

Притокът към новите артикули на водещи компании като Fidelity Investments и BlackRock също се охлажда и общо всички фондове са отбелязали чист отлив от $154 милиона.

Откакто започнаха да се търгуват, ETF-ите общо са привлекли чисто $12 милиарда. Припомняме, че инвеститорският интерес изведе цената на Биткойн до нов връх от $73 798 предходната седмица. Оттогава цената обаче се намалява.
 Пореден опит да бъде оголен
Пореден опит да бъде оголен " бащата на Биткойн " - ето какъв е резултатът

Кой в действителност е Сатоши Накамото?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР