След дълъг дебат изцяло по същество народните представители приеха на

...
След дълъг дебат изцяло по същество народните представители приеха на
Коментари Харесай

Депутатите приеха „с отвращение“ промените в ЗЗ за защита правата на психичноболните

След дълъг спор напълно всъщност народните представители одобриха на първо четене измененията в Закона за здравето, препоръчани след шестмесечна работа на краткотрайната комисия, която имаше задача да изготви законодателни промени в региона на психологичното здраве, свързани със отбрана правата на психичноболните.

Въпреки обстоятелството, че текстовете бяха признати, те бяха подложени на съществени рецензии даже от депутати, от чиито парламентарни групи имаше съвносители на законопроекта.

Основните рецензии пристигнаха от „ Възраждане “, „ ИТН “ и „ Българска социалистическа партия за България “, без значение от обстоятелството, че множеството депутати от тези партии в последна сметка гласоподаваха „ за “ и „ въздържал се “.

Сериозността на рецензиите докара до това председателката на краткотрайната комисия за психичноболните Деница Сачева да разгласи в края на дебата, че след приемането на законопроекта на първо четене ще бъде оставен нормалният седемдневен период за внасяне на оферти сред първо и второ четене, а след изборите при сформирането на нов парламент ще бъде направена нова работна група, която да почисти несъгласията и да предложи работещи текстове.

Очаквайте подробности
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР