След часове на трудно гласуване, прегласуване, процедурни хватки и взаимни

...
След часове на трудно гласуване, прегласуване, процедурни хватки и взаимни
Коментари Харесай

Мая Манолова оглави комисията за ревизия на кабинета „Борисов“


След часове на мъчно гласоподаване, прегласуване, процедурни хватки и взаимни обвинявания, Народното събрание съумя да одобри основаването на Временна комисия за инспекция на злоупотребите на ръководството на държавното управление на ГЕРБ.

Първоначалното предложение на „ Изправи се! Мутри вън! “ бе комисията да се споделя Комисия за проверка, само че Движение за права и свободи желаеха думата „ инспекция “ и по този начин бе признато окончателното й име. Целта е да се открият злоупотеби при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи и държавните предприятия. Мая Манолова бе определена за ръководител на комисията.

Спор провокира и тематиката дали проверката да е за последните 10 години обратно или единствено за мандата на последното държавно управление на ГЕРБ. Българска социалистическа партия желаеха да се направи инспекция на 10-те години ръководство на ГЕРБ, само че останалите „ нови партии “ и Движение за права и свободи не го поддържаха. От ГЕРБ пък оповестиха, че са подготвени за всевъзможни инспекции и нямат терзания.Не бе признато и предлагането на социалистите за мораториум върху решенията на Министерския съвет в оставка за подписване на контракти за концесии и продажба на лечебни заведения и друга държавна благосъстоятелност.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова реагира остро на опълчването на мораториума и разгласи, че само левицата остава кардинална и вярна на настояването си за смяна на модела и прекъсване на подмолните покупко-продажби на ГЕРБ.

Иван Иванов от левицата даже загатна, че в залата има депутати, не отГЕРБ, които имат интерес от концесионни контракти, които текат сега и по тази причина отхвърлят мораториум. Движение за права и свободи очевидно се припознаха в догатката и скочиха да се пазят. Йордан Цонев изясни, че нямало по какъв начин текстове за мораториум да се вкарват в решението за комисията за проверка.Трябвало да се направи по различен метод. От Движение за права и свободи, също така, отхвърлиха въпросната комисия да работи непрекъснато.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР