След бурята „София“, се задава бурята „Телемахос“, която ще предизвика

...
След бурята „София“, се задава бурята „Телемахос“, която ще предизвика
Коментари Харесай

От понеделник Гърция ще бъде ударена от нов студен фронт

След бурята „София“, се задава бурята „Телемахос“, която ще провокира още веднъж ниски температури и значителни снеговалежи.

Очаква се температурите да паднат до -21 грсдуса по Целзий. Според метеорологичната работа на Националната обсерватория на Атина, новата вълна от неприятно време няма да има продължителността на бурята „София“ и ще засегне основно областите в Тесалия и Южна Гърция.

Лед, затворени пътища и проблеми донесе циклонът „София “ над цялата територия на Гърция. Ниските температури и неприятното време сътвориха безпорядък по гръцките летища и пристанища. Силните ветрове, които вилнеят в централната и северната част на Егейско море доближиха 8-9 бофора, заради което корабите останаха на котва.

От пристанище Рафина графиците на фериботите за Цикладите не се извършват. От Лаврио няма фериботи до Kea. Линиите Аркица-Едипсос, Кавала-Принос, Тасос, Керамоти-Лименас, Тасос и Александруполис-Самотраки остават също затворени.

Денонощно работят приюти и приемни центрове за бездомни в Атина и Солун. Част от полетите за Солун са пренасочени към Атина и София.

Към момента не престават изобилните снеговалежи в цяла източна Македония, Солун, Серес, Кавала, Комотини, Ксанти, Александруполис.

Гръцката работа за гражданска отбрана прикани общинските управляващи да бъдат под паника преди предстоящото в допълнение захлаждане от на следващия ден.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР