След броени часове започва новото шесто издание на най-значимото винено

...
След броени часове започва новото шесто издание на най-значимото винено
Коментари Харесай

Официалните вина на Game of Thrones за пръв и последен път могат да се опитат в България на WINE FEST BURGAS 2019

След броени часове стартира новото шесто издание на най-значимото винено събитие за южното Черноморие - Wine Fest Burgas, което ще се организира обичайно в края на юли от 26 до 28 юли 2019 година в Експозиционен център Флора.

Участниците са топ производители на виновност и спиртни питиета, вносители и дистрибутори от разнообразни страни. През годините Wine Fest Burgas се утвърди като конгрес, който предизвиква към избор на качествени виновност и построява критерии, по които потребителите да търсят и употребяват най-хубавото от българските и задграничните производители в сектора.

Посетителите ще могат да дегустират и получават информация непосредствено от представителите на компаниите и технолозите, които ще ги обслужват на щандовете, както и да се срещнат с най-новите трендове и модата във винопроизводството.

Престижът на родното винопроизводство ще пазят едни от най-утвърдените български производители: Винарска маза Тохун, Бутикова винарна Zelanos, Винарна Черноморско злато, Вила Юстина, Винарна Todoroff, Винарна Братанови, Домейн Мараш, Вила Ямбол, New Bloom Winery, Винарска маза Славянци, Винарска маза Едоардо Миролио, Винарна Свищов, Orbelia Winery, MIDALIDARE ESTATE,Angelus Estate, Four Friends, Винарска маза Рупел, Trastena, Kubera.bg, ZAARA ESTATE, Алвина, Видинска Гъмза, Quiche Wines Bulgaria и други За първи път по време на събитието ще имаме двама български производители на шафранова ракия.

Освен българските виновност гостите на фестивала ще имат опция да дегустират и продуктите на повече от 40 мазета и над 400 виновност от целия свят - Гърция, Сърбия, Аржентина, Италия, Испания, Франция, Унгария, Австралия, Чили, Нова Зеландия и други страни. Щандове с елитни марки виновност от целия свят ще имат: Proftrade, Le More Bulgaria, дестилерия Stara Pesma идва от Сърбия и за пръв път посещава България.

Тя ще бъде показана непосредствено от притежателите на дестилерията. Очаквани и много чакани са още: Bosio Family Estate, Rakiashop.eu, Boutari Greece, Grof Degenfeld Hungary, Pernod Ricard Bulgaria - Jacobs Greek, Brancott Estate, Lilet и др.

За първи път в България, посетителите на Wine Fest Burgas ще могат да дегустират формалните виновност на хитовия сериал “Game of Thrones”, както и виното на френския винопроизводител и почитател на поредицата Тибо Барде “Dornish wine”. Те ще могат да се опитат за пръв и финален път по време и единствено на Wine Fest Burgas, защото има публична възбрана от НВО за тяхното произвеждане.

Премиера на Santеro Winery по време на Wine Fest Burgas - които ще показват най-новата новаторска и съвременна линия на Santero “ 9•5•8”. Освен, че цветовете на виновността минават от зелен, на наследник, оранжев и други без да се компрометира качеството. Дизайна на бутилките е неповторим и единствен! Същото по този начин има вино в което няма никакъв алкохол, който е отхвърлен по натурален и естествен метод.
По време на фестивала ще има и дегустация на екзотичната китайска напитка от ферментирало сорго - Moutai.

През трите дни на проявата всички фенове на виното ще могат да си закупят мечтаните и желани артикули от щандовете на цени на производител.

Тази година в границите на фестивала посетителите ще могат да гласоподават за “Любима марка вино и маза ” в три категории: алено, бяло и розе, като един от гласувалите ще завоюва специфична селекция виновност от фестивала, а други двама ще получат плажни кърпи и екологични дарове за здравословен живот с нулеви боклуци.

За разнообразието и пъстротата на фестивала ще допринесат и участниците със сирена с трюфели, трюфели, бонбони с трюфели, както и екзотични пикантни сладка, пюрета и разядки. “Суперселските” артикули на Гурменица ще радват феновете на домашно приготвените лютеници и разядки. На особено построена хранителна зона Momento+ ще потвърдят преимуществата на вкусната храна, приготвена на място с доста внимание и непрекъснато многообразие на предлаганите ястия.

По време на фестивала ще ни гостува и Judit Santacana - продуктов експерт, която на 26 юли от 18,00 часа ще ни опише за: Революционен способ за разбор на виновност и храни, в пъти по-скоростен и на ниска цена от предлаганите досега.

Тази година ще се показа и Средно професионално учебно заведение "Борислав Михайович Мигиз в Ириг ". То е учредено във Войводина. Училището разполага със лични лозови масиви и лаборатория за разбори. Част от виновността ще можете да опитате по време на събитието. Училището в Ириг ще записва възпитаници и студенти за постоянно образование през образователната 2019/20 година за придобиване на подготовка:- винен технолог - ІV степен и - Кулинарен механик - ІV степен., като им подсигурява работа след довеждане докрай. Повече информация ще получите от консултантите на щанда по време на фестивала.

Фестивални тениски, чанти и чаши ще се продават на касите за най-големите почитатели, а и за тези, които желаят нещо за спомен от хубавото прекарване.

Цената на еднодневния билет е 10 лв. и включва дегустация по щандовете и подарък - брандирана професионална дегустационна чаша. Цената за два дни от фестивала е 15 лв., а за трите дни - 20 лв..

Очакваме ви на най-голямата винена дегустация за южното Черноморие! от 16,00 до 22,00 часа

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР