След близо 5-часова блокада в тополовградското село Орешник, вчера полицията

...
След близо 5-часова блокада в тополовградското село Орешник, вчера полицията
Коментари Харесай

До 30 години затвор за бившия легионер, убил фелдшер в тополовградско, ако вината му се докаже

След близо 5-часова обсада в тополовградското село Орешник, през вчерашния ден полицията залови някогашния легионер, обвинен в убийството на фелдшер.
" Въпросният арестуван беше локализиран в неговата къща. С сътрудници от института по логика на психиката беше основана организация. Беше основан контакт с него и след извършени диалози екипите на СОБТ се включиха. Не е употребявано оръжие ", изясни пред bTV основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, който е на мястото още от през вчерашния ден.
Очаква се прокуратурата да повдигне обвиняване против Пачелиев и в случай че виновността му се потвърди го чака от 20 до 30 години затвор, пожизнен или пожизнен без право на подмяна. Това е по този начин, защото най-вероятно той ще бъде упрекнат за съзнателно причиняване на гибел на лекарско лице.
Хора от селото споделят, че са видели някогашния легионер с рана на ръката. Съдедка чула крясъци и се насочила към медицинския пунк, само че обвиненият я спрял и й споделил, че фелдшера през днешния ден няма да работи. По-късно медикът е открит мъртъв медицинския пункт.
Припомняме, че това не е първият случай, в който Пачелиев е посещаван в дома си от спецчасти. През 2018 година той откри пукотевица по служители на реда, които се пробвали да му връчат призовка. В продължение на часове къщата му бе под полицейска обсада, като в интервенцията бяха включени отрядът Кобра на Столична дирекция на вътрешните работи и Специализираният отряд за битка с тероризма.
Иван получи всеобща поддръжка от свои съграждани, които даже стачкуваха в негова отбрана. По думите им той е почтен и това е следващ опит на силите на реда да показват мощ. Той бе пуснат на независимост с парична гаранция от 5000 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР