След близо 4-часови обсъждания парламентът избра Марияна Николова за вицепремиер

...
След близо 4-часови обсъждания парламентът избра Марияна Николова за вицепремиер
Коментари Харесай

Парламентът избра Марияна Николова за нов вицепремиер

След близо 4-часови разисквания Народното събрание избра Марияна Николова за вицепремиер на мястото на подалия оставка Валери Симеонов. Мотивите за кандидатурата бяха изложени в пленарна зала от вицепремиера и съпредседател на Обединените патриоти Красимир Каракачанов, в наличието на самата Николова. По време на дебатите и гласуването в Народното събрание не присъстваше министър председателят Бойко Борисов, което срещна рецензии от опозицията.

Досега Марияна Николова беше шеф на кабинета на вицепремиера Валери Симеонов по икономическите и демографските въпроси. До издигането ѝ се стигна мъчно - след разискване на няколко разнообразни кандидатури и близо 6-часови диспути сред съдружните сътрудници.

Валери Симеонов подаде оставка на 16 октомври, след 26 дни на митинги на майките на деца с увреждания поради негово скандално изявление с думите: " кресливи дами с сякаш заболели деца ". Като съществена причина за решението си той уточни медийна акция с вадене на думи от подтекста, която пренесла акцента от личността му към народни представители от партията му, от което са се възползвали избрани политически сили.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР