След ареста в Южна Африка, 43-годишният Добросав Гаврич, осъден на

...
След ареста в Южна Африка, 43-годишният Добросав Гаврич, осъден на
Коментари Харесай

Пипнаха убиеца на Аркан, ще лежи в Алкатраз, заедно с най-добрия му приятел Легия

След ареста в Южна Африка, 43-годишният Добросав Гаврич, наказан на 35 години за убийството на Желко Разнатович Аркан, евентуално ще бъде изместен в пандиза Забела, където към този момент са затворени Милорад Улемек Легия (51) и членовете на Земунския клан. след екстрадицията им от Южна Африка, написа Вечер.



След ареста си Драган Гарич ще бъде изместен от един от най-добре охраняваните затвори в Южна Африка в пандиза Забела в Сърбия и най-известната му част, наречена "Алкатраз ", където лежат уредниците за убийството на сръбския министър председател Зоран Джинджич - Легия и Звездан Йованович (54).

Екстрадицията му в Сърбия, от която той избяга през 2006 година, ще бъде защитавана в загадка и ще се извърши благодарение на специфични сили, както за неговата сигурност, по този начин и поради заплахата от бягство.

Той ще бъде настанен в седмия павилион на Забела, наименуван "Алкатраз ", при непоколебим режим, дружно с Радомир Маркович, някогашен началник на службата за държавна сигурност и съучастникът на Гаврич в убийството на Аркан - Драган Николич Гаги.

Алкатраз би бил най-хубавото решение за Гаврич, който бяга от правораздаването от 14 години. Тук обаче е и Легия, другар и боец на Аркан, по тази причина би трябвало да се вземат специфични защитни ограничения и да се внимава да не влизат в контакт. В седмия павилион е Раде Маркович, началник на Демократична България при Слободан Милошевич, по време на чието ръководство бе погубен Аркан. Вътре са най-известните членове на Земунския клан. Най-вероятно Гаврич ще бъде настанен в обособена килия със съквартирант, който нямал връзка с Аркан, споделя юрист.

Ако рискът за Гаврич се реши като прекомерно висок, той може да излежава присъдата си в пандиза Нова скела в Панчево. Екстрадицията на Гаврич към този момент е решена и той просто чака автограф от Роналд Ламол, министър на правораздаването в Южна Африка.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР