След акции на ГДБОП са задържани двама, разпространявали материали с

...
След акции на ГДБОП са задържани двама, разпространявали материали с
Коментари Харесай

ГДБОП задържа софиянец и врачанин за детско порно

След акции на ГДБОП са арестувани двама, разпространявали материали с детска порнография. И двете интервенции са извършени под наблюдението на прокуратурата, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Поредните реализации по противопоставяне на незаконна активност, обвързвана с разпространение на видеоклипове с детска полова употреба в интернет пространството, са осъществени в София и врачанското с. Гложене. В столицата на 1 юни в дома си е арестуван 31-годишният П.П.

При последвалите процесуално-следствени дейности на адреса е конфискуван компютър, в хард диска на който били открити файлове с детска порнография и голям брой профилирани стратегии, посредством които тези материали са били обменяни с други консуматори по света. По първични данни П.П. се е занимавал с незаконната активност от близо четири години. По случая е формирано досъдебно произвеждане, а работата по него продължава под наблюдението на Софийска районна прокуратура.

Досъдебно произвеждане за сходно закононарушение е формирано и против 28-годишен гражданин на с. Гложене. От дома му чиновниците на бранш " Киберпрестъпност " в ГДБОП са иззели настолен компютър, преносим компютър и две флаш памети, съдържащи файлове с материали с детска полова употреба. Назначени са експертизи, за доказване незаконната активност на арестувания. Случаят е докладван на прокуратурата, формирано е досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение. Работата на проверяващите продължава под управлението на районната прокуратура в Козлодуй.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР