След 35 часа железопътната линия Карнобат - Варна вече е

...
След 35 часа железопътната линия Карнобат - Варна вече е
Коментари Харесай

Пуснаха движението на влаковете между Карнобат и Варна

След 35 часа железопътната линия Карнобат - Варна към този момент е отворена за придвижване. Причината за прекъсването на влаковете бе щета в контактната мрежа, която беше прекратена от паднали дървета в резултат на ураганния вятър в неделния ден.

Аварията стана сред гарите Люляково и Дъскотна, а пасажерите, които пътуваха от София, Пловдив и Бургас към Варна чакаха с часове на гарата в Карнобат, с цел да бъдат извозени с рейсове.

" Тук закъснява рейс, който идва от Варна наопаки да ни вземе. Дали ще пристигна - никой не знае. Купуваме единствено билети. Вчера купих един билет и изгоря, през днешния ден купих втори билет - напът е да изгори. Най-вероятно не знам дали въобще ще стигна до Варна, а тук сме маса хора и чакаме ".

Въпреки закъснението, рейсове пристигнаха на гарата в Карнобат. Пътниците се качиха, само че не отпътуваха за Варна. Това ги изнерви в допълнение.

" Просто БДЖ нямат ясна организация. Никой не ти споделя нищо съответно. Ти се качваш на влака и не знаеш рейс ли ще има, по кое време ще тръгне. Днес съм звънял 20 пъти. Автобусът е извън и сега сме виждате какъв брой индивида пред гарата. Никой не знае по кое време ще тръгнем. Това е казусът просто! Няма ясна информация ", коментипа Павлин.

В село Завет, където през вчерашния ден три влака бяха блокирани над 9 часа, някои от пасажерите към момента чакат рейс до Варна.

" Автобусът, тъй като бил стеснен пътя, не можел да пристигна до гарата. Няма по какъв начин да не може да пристигна до гарата, тъй като през вчерашния ден 5 рейса пристигнаха да извозят хората от влаковете, които бяха закъсали. А през днешния ден един рейс не може да пристигна до гарата! "

Според министърът на превоза казусът с БДЖ няма да бъде решен на следващия ден.

" Важното е, че сме почнали по някакъв метод да построяваме нова визия и нов проект за развиване на БДЖ и се надявам в доста къси периоди това да бъде усетено и забелязано от хората ", сподели Георги Гвоздейков, министър на превоза.Учителка уреди трен за 50 възпитаници с позвъняване до премиера.

А на въпрос на Българска национална телевизия дали му се коства действително пасажери от закъсал трен да звънят за помощ на премиера, Гвоздейков отговори, че съгласно него няма нищо необичайно.

Българска национална телевизия: Трябва ли човек да познава премиера, с цел да му се обезпечи трен?

Георги Гвоздейков, министър на превоза: Всъщност не е належащо, само че обстановката сподели друго. в последна сметка, учителката, която се обади на премиера очевидно го е направила напълно колегиално и в тази обстановка знаете ситуацията беше много комплицирано като метеорологична конюнктура........

В късния следобяд беше възобновено придвижването на влакове по линията Карнобат - Варна. Заради зародили повреди през вчерашния ден няколко влака се движиха със забавяне от и за Бургас, сходна беше обстановката и по линията от Сливен до Карлово.

Репортер: Елеана Цанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР