След 3 дни игра на котка и мишки с властите,

...
След 3 дни игра на котка и мишки с властите,
Коментари Харесай

Собственикът на депото в Дупница се предаде

След 3 дни игра на котка и мишки с управляващите, търсеният притежател на депото за боклуци под моста на автомагистрала „ Струма “ в Дупница, самичък се съобщи в полицията. Точно в 13 часа в петък той влезе в полицейското ръководство, съпроводен от юриста си и отхвърли всевъзможен коментар по случая.

На Кольо Илиев мигновено е наложена мярка за задържане в период от 24 часа, само че поради влошеното му здравословно положение той ще бъде настанен в болница. „ Според показаните документи Илиев се нуждае от профилирани медицински грижи. Той ще бъде вкаран в болница, където ще бъде под непрекъсната полицейска защита “, разясниха стартирани със случая.

В продължение на три дни продължи издирването му, като на място във компанията му бяха екоминистърът Емил Димитров и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, заяви " Монитор ". От Илиев обаче нямаше и диря, тъй като беше излязъл в болничен. До него не съумяха да доближат и чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Перник, които трябваше да му връчат акт за складирани боклуци под моста на автомагистрала „ Струма “. Именно поради сходно нарушаване от страна на Илиев избухна пожар през месец август м.г., който нанесе вреди за стотици левове на оборудването.

Под управлението на Районна прокуратура – Дупница, се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 353б, ал.1 от Наказателния кодекс – ръководство на боклуци не по открития ред, с което е основана заплаха за живота или здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди за околната среда. На 05.02.2020 година при профилирана интервенция и в наличие на всички контролни органи в региона на гр. Дупница, до комерсиално сдружение „ Феникс Дупница “ООД, са били открити боклуци от разнородни материали с непостоянен все още тип и генезис, оповестяват от Апелативната прокуратура. Към сегашния миг е осъществен оглед на местопрестъпление, претърсени са два адреса, разпитани са очевидци, конфискувани са документи и проби от отпадъка. Вече е спряна и активността на компанията, а специалисти от РИОСВ-Перник, запечатаха оборудванията за преправка на отпадъците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР