След 24 години дейност на туристическия пазар у нас един

...
След 24 години дейност на туристическия пазар у нас един
Коментари Харесай

Българският туроператор ”Астрал Холидейз” фалира

След 24 години активност на туристическия пазар у нас един от най-големите оператори в бранша, ”Астрал Холидейз ”, приключва активността си и стартира процедура по оповестяване в неплатежоспособност. Това излиза наяве от известие на уеб страницата на компанията. Това се случва на фона на банкрута на английския туроператор Thomas Cook, чийто формален представител в България е точно ”Астрал Холидейз ”.
" Това решение е взето след извънредно доста полемики, старания и опити да се обезпечи финансиране за сдружението. Причините да се стигне до тук са сложни, само че това, което ни остава са спомените, невероятните моменти, когато вие сте били щастливи, и когато сме били повода за вашето положително въодушевление и пълноценна отмора. През годините постоянно сме се старали да реализираме високо качество на предлаганите от нас услуги и да осигурим оптимален комфорт на нашите клиенти, както и незабравими преживявания ", означиха от туристическата компания. Пътуванията на всички клиенти, закупили почивки от " АСТРАЛ Холидейз

Интернешънъл " АД, които сега се намират зад границата са напълно платени, заради което не съществува заплаха от проблеми с полети или отвод за настаняване в хотели или други туристически услуги. Компанията обаче няма да има опция да реализира бъдещи планувани пътувания на част от своите клиенти след 07.10.2019г.

" Клиенти с бъдещи пътувания, които са заплатени на 100% от " АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл " към сътрудници, ще бъдат персонално известени от чиновници на " АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл " АД ", се отбелязва още в известието на туроператора. Клиенти, закупили единствено услугата самолетен билет с постоянни или нискотарифни авиолинии, също ще осъществят своите пътувания, защото всички билети са към този момент закупени и платени от " Астрал Холидейз Интернешънъл " АД. За инспекция на разписанието и часовете на полетите, от туроператора предлагат клиентите да създадат информация със съответната самолетна компания, когато наближи датата на пътешестване по издадените към този момент самолетни билети.

От " АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл " твърдят още, че са подхванати всички нужни ограничения и са изпълнени всички отговорности по Закон за туризма, тъй че да се защитят клиентите. Потребителите, които са внесли депозити или са платили напълно сумите по своите бъдещи проведени пътувания, само че " АСТРАЛ Холидейз " не е заплатил към сътрудник или снабдител, ще бъдат обезщетени както следва по закон, защото те са обезпечени със застраховка " Отговорност на туроператора ", подписана сред " Астрал Холидейз Интернешънъл " АД и ЗК " Уника ", с покритие - 700 000 лева

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР